Hideg van

2023.02.09. 14:00

Telt házzal üzemelnek a Máltaiak

Sokan jönnek be az intézményekbe, az éjjeli menedékhelyen még nem is voltak ennyien, ugyanis közel 120 százalékos a kihasználtság. 62 férőhelyen időnként 70-75 ember is megfordul és bent éjszakázik, mondja a veol kérdésére Szaller Péter szociális szakember, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat veszprémi tevékenységének koordinátora.

Juhász-Léhi István

Illusztráció

Forrás: pixabay.com

– Az utcán kevesebben éjszakáznak, mert sikerült megszólítani az embereket, és többen jönnek be, mint korábban bármikor – hangsúlyozza Szaller Péter  és hozzáteszi, amikor szeles, viharos hétvége volt a vármegyében, bizony volt tennivalójuk, áramkimaradással küzdöttek, ezért a fűtéssel is meggyűlt a bajuk. Szerencsére csak rövid ideg volt probléma, ami megoldódott és azóta zökkenőmentesen működnek. 

Megtudjuk azt is, hogy a veszprémi Szeretetszolgálat több új kollégát vett fel, az elmúlt hónapokban, és a régi munkatársakkal együtt nagyon lelkes, összetartó csapatot alkotnak ezekben a nehéz időszakokban. Veszprémben nem mellékesen 55 ember dolgozik a Szeretetszolgálatnál. Természetes a teajárat idén is rendszeresen, heti háromszor jár a téli időszakban, a megszokott állomáshelyeket érintve és gondoskodva az arra rászorulókról. Itt is van egyébként pici visszaesés, ami azt jelenti, hogy az intézménybe – mint fentebb is írtuk – többen mennek be. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában