Számos új munkahely is létrejön

2023.03.24. 09:00

Négy évszakos kulturális és rendezvényhelyszínt építenek Balatonfüreden

A város önkormányzata közel négymilliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretében a „Négy évszakos kulturális és rendezvényhelyszín fejlesztése Balatonfüreden a meglévő kulturális kínálat erősítésével" című projekthez.

Kovács Erika

Forrás: Füred TV

Ezt konzorciumi együttműködésben valósítja meg a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-vel és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvánnyal. 

A város önkormányzata projektgazdaként a város és a térsége turizmusfejlesztését kiemelt prioritásként kezeli, szoros együttműködést ápol a város főbb turisztikai attrakcióival, a helyi vállalkozásokkal. A Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben Balatonfüred az a város, ahol látható, hogy a turisztikai fejlesztések hatására milyen dinamikusan nőtt a hazai és külföldi vendégek száma. Egyre többen látogatnak a városba és a térségbe, és a sokféle színvonalas rendezvény szükségessé tette, hogy Balatonfüred az ország első számú vidéki konferencia-helyszínévé váljon, illetve a település és térsége turisztikailag tovább értékelődjön. 

Az említett projekt helyszíne Balatonfüred, a Huray utcai egykori piac, most murvás és aszfaltos parkoló, közel 16 400 négyzetméter alapterületű, ahol egy közel 1200 férőhelyes, 4500 négyzetméteres konferencia-központ, multifunkcionális rendezvényközpont jön létre, alatta más forrásból támogatott 260 férőhelyes mélygarázzsal. Az új épület konferenciák, rendezvények, színházi előadások helyszínéül szolgál majd. 

Az épület funkciója egy kiállítótérrel egészül ki, mely a Visegrádi 4 országok világörökségi helyszíneit bemutató tematikára épül. Ez utóbbi azért is fontos, mert így tovább erősödhet az országok közötti kulturális kapcsolat.  

Az épület több különböző méretű rendezvényteret, kiállítóteret, fogadóhelyszínt, plenáris rendezvénytermet és kiszolgálóhelyiséget foglal magába. 

Cél, hogy illeszkedjen a világörökség-várományos helyszín építészeti arculatába, kapcsolódjon a belváros séta- és látogatói útvonalaihoz. Az épületnél parkosított sétányt és környezetbe illő zöldtetőt is kialakítanak. A beruházással jelentős számban jönnek létre új munkahelyek. A fejlesztés rendkívül kedvezően érinti a város és térsége idegenforgalmát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában