Kikapcsolódás

2023.03.05. 20:00

Sípályák éjszakája: holdfényben síeltünk Eplényben (videó)

Holdfényben, csillagfényes éjszakában, metsző északi szélben hasítottuk a kitűnő havat a sípályák éjszakáján Eplényben, a Síaréna Vibe Parkban március 4-én, szombaton este, ami páratlan érzéssel ajándékozta meg az embert!

Kovács Erika

Különleges élmény volt belehuppanni a négyüléses felvonóba a sötétben, miközben csak a hold és a csillagok világítottak. Mindvégig ebben gyönyörködtünk, amíg felértük az Ámos-hegyre. Onnan kora este gyönyörű látvány tárult elénk: a horizont fényben úszott, aranyban, vörösben és kékben, előttünk pedig a kivilágított, hófehér sípálya lenyűgöző látványt nyújtott. Az aréna dolgozói jóvoltából kitűnő havon tudtunk siklani, eleinte még kellemes időben, aztán 20 óra körül megérkezett az északi szél, nem véletlen, hogy késő este már nem sokan száguldoztunk lefelé a lejtőn. A völgyben lévő vendéglőben bizony jólesett egy csésze forró tea, hogy aztán ott folytassuk, ahol abbahagytuk, várt a sípálya, a száguldás, az adrenalin! Tendli Kriszta ügyvezető kiemelte, örömmel csatlakozott már negyedik alkalommal a sípályák éjszakája országos rendezvényhez Eplény is, ahol a téli sportok szerelmeseit közel két kilométeres, kitűnő pálya várta.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő és családja már szombaton délelőtt megérkezett síelni

A sportolást sokan már délelőtt megkezdték Eplényben. – A sízés szeretete hozott ide minket, a családom most ismerkedik ezzel a téli sporttal, mondta Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője. – Nagyon örülök annak, hogy Veszprémhez közel ilyen remek lehetőség adódik a téli sportokhoz. Az eplényi síaréna egész évben kitűnő lehetőségeket kínál a mozgáshoz, a különféle sportokhoz, hogy az ember friss levegőn tartózkodjon, mozogjon, mely tavasszal a libegőzéssel kiváló lehetőséget ad a kiránduláshoz. 

A turizmus szempontjából rendkívül fontos ez a hely, melyre nagyon büszke is vagyok. Nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is ráirányította a figyelmet Eplényre – fogalmazott a képviselő, aki, ezt igazolva, nemrég egy nemzetközi snowboardverseny díjkiosztóján vett részt. – Nagyon szeretnénk megtanulni síelni, mert kitűnő téli kikapcsolódásnak tartjuk, jó érzés ebben a szép természeti környezetben lenni – mondta Véber Melinda, a képviselő felesége. Büszkén említette, gyermekeiknek, Máténak és Gergőnek gyorsan megy a tanulás. 

Micsoda színek! Gyönyörű látványt nyújtott a fényárban úszó horizont és a hófehér sípálya

Letenyei Judit Tatabányáról érkezett azzal a céllal, hogy megtanuljon síelni, ugyanis ő inkább snowboardozik. Viszont deszkán nem halad olyan gyorsan, mint családjának síelő tagjai, ezért határozta el, hogy ő is inkább lécekre pattan, hogy velük tartson a sítúrákon. – Nagyszerű idő van, mozgunk, gyönyörű a Bakony, mi kell még? – kérdezte. Lajos a párjával együtt Balatonfüredről érkezett, hogy élvezzék a sízést és a lenyűgöző havas, téli környezetet. Egy japán lányokból álló társaság örömmel beszélt arról, hogy itt legalább látnak havat, telet, és ők bizony addig maradnak, ameddig csak lehetséges. 

       

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában