Készpénzmentesen

2023.04.09. 11:30

Egyszerűbbé vált a jegy- és bérletvásárlás Veszprémben

Áprilistól használhatják az utasok a város tizenkét pontján kihelyezett új, készpénzmentes jegykiadó automatákat.

Marton Attila

Június végéig további három helyszínre telepítenek jegykiadó automatát

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A fejlesztést a V-Busz Kft. a Veszprém–Balaton 2023 Zrt.-nél elnyert pályázati forrásból finanszírozta. Közölték, az automatákkal – a már meglévő három, készpénzzel is használható automatán kívül – Veszprém legtöbb városrészében, több nyelven, akadálymentesen, napi 24 órában biztosítható a V-Busz járataira érvényes jegyek és bérletek megvásárlása. Hozzátették, az automatáknál kizárólag bankkártyás fizetés lehetséges, így megszűnik az érmék és bankjegyek elakadása miatti műszaki hibák lehetősége is. 

Gyorsan megszerették a veszprémiek az új jegyautomatákat
Fotós: Nagy Lajos/Napló

Az automaták eddig tizenkét helyszínre kerültek ki: az autóbusz-állomásnál mindkét irányban, a hotel, a Petőfi Színház, a Komakút tér, a Stadion utca 19., a Dózsa György tér, a Kádártai úti forduló, az Endrődi-lakótelep megállókba, valamint Kádártán a Győri úti, Gyulafirátóton a Vízi utcai megállóba, továbbá a V-Busz Kft. Kereszt utcai ügyfélszolgálati irodájához. Megjegyezték, június végéig további három helyszínre – vasútállomás, Kálvin János park, Cholnoky-forduló – telepítenek jegykiadó automatát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában