90 éves

2023.04.13. 14:00

Isten éltesse, Kati néni!

Otthonában köszöntötte kilencvenedik születésnapja alkalmából Galgóczi Zoltánnét Schwartz Béla polgármester április 12-én.

Tisler Anna

Galgóczi Zoltánné Fotó: Tisler Anna

A polgármester az ajándék átadását követően beszélgetett az 1950-es évek eleje óta Ajkán élő ünnepelttel. A beszélgetés során kiderült, hogy sok közös ismerősünk van. Kati néni vidáman mesélt Pápasalamonban töltött gyermek- és fiatal éveiről, valamint arról, hogy a munkalehetőség miatt költözött Ajkára. Az Építők konyhán dolgozott. Ajkán ismerkedett meg férjével, aki az építőiparban végezte munkáját. 1960. augusztus 13-án ment férjhez, két év múlva megszületett egyetlen gyermekük, Katalin. Kati néni 1989-ben vonult nyugállományba. Sokat segített lányának az akkor már bölcsődés unoka, Szandra ellátásában. Családja mindenben számíthatott rá. Főzött, sütött, rejtvényt fejtett. Néhány hónapja az idősek otthonában él, családja látogatja, gyakran elviszik magukhoz. Ma már dédunokának is örülhet. 

A jeles napon adta át  leánya, Katona Zoltánné és férje a Ferenc pápa apostoli áldását tartalmazó képet.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában