Mozgás

2023.04.18. 07:00

Körbefutják a Badacsonyt a jótékonyság jegyében

Az idei Dűlőre futunk április 22-én, délelőtt 10 órakor Badacsonyból, a BonVino előtti útszakaszról (Park utca 22.) rajtol el. A 2016-ban elindított, mára hagyománnyá vált futóverseny ezúttal is jótékony célokat szolgál, a befolyt összegből a Balatont és térségét érintő kedvezőtlen emberi tevékenységet vizsgálják a változtatás, a fenntarthatóság jegyében.

Szijártó János

A jótékony célú futóversenyen tavaly is több százan álltak rajthoz, várhatóan most szombaton sem lesz kisebb az érdeklődés Fotó: Szijártó János

Erről a szervezők nevében Laposa Zsófia tájékoztatta lapunkat. Mint elmondta, az egyéni verseny résztvevői egy, a Badacsony hegyet megkerülő, 12 kilométeres kört tesznek meg. Itt külön díjazzák a női és férfiversenyzőket, illetve nevezhetnek háromfős váltók is női, férfi, családi kategóriában, és lesz ifjúsági különdíj is. A 102 méteres szintkülönbségű útvonalat úgy állították össze a szervezők, hogy annak utolsó szakasza kellemes levezetést biztosítson a futóknak. Nevezni még a helyszínen is lehet.

– 2016-ban indítottuk útjára Dűlőre futunk nevű jótékonysági versenyünket. A sportrendezvény résztvevői egy merőben új perspektívából ismerhetik meg az ország egyik legismertebb, ikonikus jelentőségű hegyét, a Badacsonyt. A környék turisztikai vonzerejének növelése mellett a Dűlőre futunk alapkoncepciójának másik fő eleme a jótékonyság. A nevezési díjakból a korábbi években a badacsonytomaji általános iskolát és óvodát, egy gyermekotthont támogattunk, a Badacsonytomajért Közalapítvány, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a FODISZ, az Országos mentőszolgálat és a Fontanus Alapítvány volt a kedvezményezett. Az idei támogatott a „szabadonbalaton” csapata, amelynek tagjai a nevezési díjakból befolyt összegből kutatást végeznek, amelyben a Balaton és térsége beépítettségének változását vizsgálják – hangsúlyozta Laposa Zsófia, a program fő szervezője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában