Dűlőre futunk

2023.04.23. 11:00

Körbefutották a Badacsonyt, segítettek vele

Szombaton délelőtt rajtolt el az idei Dűlőre futunk mezőnye Badacsonyból. A résztvevőket és a szép számban megjelent érdeklődőket kellemes tavaszi idő, remek hangulat fogadta a BonVino előtti útszakaszon, ahol a start pillanataiban az ACDC zenekar Thunderstruck című vérpezsdítő nótája adott pluszenergiákat a versenyzőknek.

Szijártó János

Szombaton elrajtolt az idei "Dűlőre futunk" mezőnye Badacsonyból. A 2016-ban elindított, mára hagyománnyá vált futóverseny ezúttal is jótékony célokat szolgál Fotó: Szijártó János

A futók a Badacsony hegyet megkerülő, 12 kilométeres kört tettek meg, 102 méteres szintkülönbségű útvonalon.
Az egyéni versenyt a férfiak között Kárász László nyerte meg, Szebeni Zoltán a második, Nemes Péter a harmadik helyen zárt. A hölgyek mezőnyében Tapolczay Noémi teljesítette elsőként a távot, Trombitas Bernadett második, Császár Éva harmadik lett. A családi váltóban Császár Éva és csapata bizonyult a legjobbnak, Szabó Krisztián, Szabó Zsombor és Szabó Ákos együttese a második helyet, Czunyi Ákos, Zoltán és Kinga pedig a harmadik helyet szerezte meg. A férfiak váltóversenyében Baranyi Áron, Hegyi Péter, „Zalai rettenet" futott leggyorsabban, a második helyet Nagy Alexandra, Kosztolányi Gábor és Kosztolányi Bene, a harmadikat Dégi Trisztán, Szrik Regő és Kóródi Álmos érdemelte. A női váltóban Marton Sára, Szekerczés Lili Katalin és Labovszky Szonja Zita alkotta csapat lett az első, a második helyen Chicas Morenas, Kepenyes Etelka és Rápli Éva, a harmadikon Osvát Csilla, Dobossy Dóra és Homályos Cintia végzett.
A 2016-ban elindított, mára hagyománnyá vált futóverseny ezúttal is jótékony célokat szolgált, a befolyt összegből a Balatont és térségét érintő kedvezőtlen emberi tevékenységet vizsgálják, a változtatás, a fenntarthatóság jegyében. Erről a verseny főszervezője, Laposa Zsófia tájékoztatta lapunkat. Mint elmondta, a 2016-ban elindított „Dűlőre futunk” nevű jótékonysági futóverseny résztvevői egy merőben új perspektívából ismerhetik meg a Badacsonyt, másrészt jótékony célokat is segítenek. A nevezési díjakból korábbi években a badacsonytomaji általános iskolát és óvodát, egy gyermekotthont támogattak, a Badacsonytomajért Közalapítvány, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Fodisz, az Országos Mentőszolgálat és a Fontanus Alapítvány volt a kedvezményezett. Az idei támogatott a „szabadonbalaton” csapata akik a nevezési díjakból befolyt összegből kutatást végeznek, amiben a Balaton és térségének beépítettségváltozását vizsgálják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában