Összefogás és önkéntes munkák

2023.04.05. 11:00

Örökbe fogadták a gici bicikliket

Legyél te is örökbefogadó! – ezzel a felhívással fordult a gici önkormányzat a helybeliekhez. Gondos gazdákat keresett azoknak a színesre festett kerékpároknak, amelyekre a faluban az utcatáblákat helyezték ki pár éve.

Rimányi Zita

Fotó: Gici önkormányzat 

Most is jól néznek ki, de azt szeretnék a településen élők, hogy újra virágok kerüljenek kosaraikba, mint korábban. Hamarosan így lesz, mert az össze biciklire jelentkezett örökbefogadó – tudtuk meg Németh Adrienn polgármestertől. Sőt, még szebbek, egyedibbek lehetnek az elkövetkezőkben, ha az évszakoknak megfelelően beültetik, gondozzák azokat a gazdáik. Immár felelősséggel tartoznak értük, de valószínűleg örömet is okoz majd nekik ez a feladat, ahogy a különleges utcatábla-megoldás mindenkinek, aki látja a színes bringákat. A pumpapálya, a biciklis akadálypálya és környékének tavaszi rendbetétele ugyancsak a giciek összefogása révén kezdődött el. Mivel az első napon, amikor önkénteseket hívtak, hideg, esős idő volt, nem tudtak minden teendővel végezni, ezért lesz még egy alkalom, folytatják a közös munkát, gereblyékkel, lapátokkal. Hamarosan a gyerekek tesztelhetik a pálya állapotát, kipróbálhatják azt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában