Sajtótájékoztató

2023.04.26. 16:17

Vitatott rendezésiterv-módosítás

Több tízmilliós gazdasági kárt okozhat az önkormányzatnak az a folyamat Hartmann Ferenc (MSZP–LMP-P) frakcióvezető szerint, amelyben két ingatlant értékesített a város, és amelyek átminősítéséről csütörtöki ülésén dönt a közgyűlés.

Marton Attila

Hartmann Ferenc a szerdai sajtótájékoztatón Fotó: Marton Attila

Hartmann Ferenc elmondta, az önkormányzat a közelmúltban két ingatlant értékesített: az egyik a Muskátli utcában található, és az ingatlan-nyilvántartás szerint nem beépíthetőként értékesítette az önkormányzat, míg a másik az északkeleti útgyűrű melletti ipari övezetbe tartozik. Utóbbi ingatlant nettó 408 millió forintra értékelte az értékbecslő, az önkormányzat azonban 251 millió forintért adta el. A frakcióvezető hozzátette, az új tulajdonosok a rendezési terv módosítását kérték az önkormányzattól. Hartmann Ferenc elmondta, amennyiben csütörtöki ülésén a testület megszavazza a módosításokat, akkor a korábban nem beépíthetőként nyilvántartott területre két lakóingatlant és két garázst építhet a tulajdonos, míg az ipari területként nyilvántartott ingatlanra sportcsarnok és kollégium épülhet. A képviselő furcsállja, hogy az önkormányzat nem az értékesítés előtt módosította a rendezési tervet. Úgy vélte, ha ezt tette volna, akkor magasabb áron adhatta volna el az ingatlanokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában