Ámulatba ejtő járgányok

2023.05.09. 08:00

Concours d’ Elegance veteránautó-szépségverseny Füreden

Május 12–14. között immár a kilencedik alkalommal rendezik meg a Concours d’ Elegance veteránautó-szépségversenyt a balatonfüredi Tagore sétányon.

Juhász-Léhi István

Tavaly is rengeteg embert vonzott a sok-sok autócsoda

Fotó: Juhász-Léhi István

A rendezvény hivatalos honlapja idén is a gyönyörű régi autókkal, igazi mesterművekkel várja a szép járművek szerelmeseit; közel ötven, zömében külföldről érkező autóval kecsegtetnek. Azt is írják, hogy 2016-ban a Balatonfüred Concours d‘Elegance rendezvény különleges rangot is kapott, hiszen az UNESCO elismerte, és patronálásáról biztosította a FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens/Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége) műszaki kulturális örökségvédelem terén kifejtett fáradhatatlan tevékenységét. 

A programok május 12-én, pénteken kezdődnek, amikor is opciós Concours d’Elegance túrára kerül sor Balaton-felvidék útjain. Másnap, szombaton reggel a részt vevő autók elfoglalják a helyüket Tagore sétányon és a Vitorlás téren, majd ünnepélyes megnyitó a sétányon, a Concours d’Elegance színpadán. Köszöntőt mond Bóka István, Balatonfüred polgármestere. Napközben folyamatos programok a színpadon: az autók és tulajdonosaik bemutatása, szakmai beszélgetések, a műsorvezető Karotta (Bazsó Gábor).

A zárónapon, május 14-én 8 órától a részt vevő autók elfoglalják a helyüket Tagore sétányon és a Vitorlás téren, délután 1 órától díjkiosztó, az autók bemutatása a vörös szőnyegen, 15 órától pedig díszkör Balatonfüreden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában