Kalácsok, képek, könyvek

2023.05.22. 12:00

Három település értékeinek közös tálalása

Gasztromeglepetések révén és játékos sorverseny állomásain kirakós feladatokkal együtt mutatta be értékeit a Bodzanapon Jásd, Küngös és Berhida.

Rimányi Zita

A berhidaiak is képviseltették magukat

Fotó: Rimányi Zita

Művészeti csoportjaik ugyancsak felléptek a jásdi falunapon, ahova Bukovics Károlyné és Márton Józsefné Küngösről érkezett. Buktákat sütöttek, amik szilva- és bodzalekvárral megtölthetők. Megkóstolhatták a résztvevők ezt a küngösi finomságot. Egy külön sátorban a rendezvény idején pedig megnézhették az érdeklődők, hogyan foglalta kötetbe hagyományos ételeinek receptjeit Jásd és itt csomagolták ki, állították ki a településük természeti és épített szépségeit szemléltető képeket a berhidaiak. 

Jásdon, a bodzások falujában még a játszótéren is bodzabogyók jelennek meg a díszítésben, ez az egyik jellegzetes alapanyaga ugyanis lekvárjaiknak, kalácsuknak, de arra ugyancsak felhívták a figyelmet a helybeliek, hogy a község az országos kéktúra útvonalán található. "A három település sajátosságainak kavalkádja egységet teremt, ha az értékőrzésről van szó, ha közösen tálaljuk azokat" – jegyezte meg Győry Tünde jásdi polgármester a Bodzanapon és hozzátette: a három falu közös bemutatkozását a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program Érték-Köreink projektje támogatja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában