Játékosan

2023.05.13. 14:00

Madarak és fák napja ovisoknak

A madarak és fák napja immár hagyományosan a kirándulásról, a játékos vetélkedőről szól a Sümegprágai Aranyalma Óvodában.

Szijártó János

Az esős időjárás miatt idén az óvoda épületén belül rendezték meg a madarak és fák napjához kapcsolt, Sümegprágán immár hagyományosnak mondható programot

Fotó: Szijártó János/Napló

A péntekre tervezett program ezúttal annyiban módosult, hogy az esős időjárás miatt a kirándulás elmaradt, és az épületen belülre korlátozódott a mozgástér. Ez azonban az ovisokat szemmel láthatóan nem zavarta, hátizsákjaikkal izgatottan sorakoztak fel reggel az aulában, ahol Koroncz Katalin intézményvezető ismertette velük a programot. 

Négy csoport indult el az óvónők és a szülői közösség képviselői segítségével felállított állomások irányába, hogy teljesítse az éppen aktuális feladatot. Ügyesség, tudás, tájékozottság is szükségeltetett, ám az apróságok sok helyen korukhoz képest meglepő magabiztossággal vették az akadályokat. Természetesen a csapatok között nem verseny zajlott, hiszen itt a játékos formában történő tanulás volt a cél egy élménydús nap részeként. Azaz, mindenki nyert végül, madarakról, növényekről, fákról hallhattak, láthattak érdekességeket, s végül a hátizsákjukban lévő étel és ital is előkerülhetett.

Koroncz Katalin munkatársunknak azt is elmondta, hogy május 19-én gyermek- és családi napot rendeznek, amelyre várják az érdeklődőket, többek között a leendő ovisokat és hozzátartozóikat. Mint megtudtuk, várhatóan a gyerekek nagy örömére lesz légvár, sőt szülői felajánlásként a csillámtetoválásra is lehetőség nyílik. A májusfa kitáncolásban a helyi néptánccsoport segíti az ovisokat, illetve a tervekben szerepel egy kismotor-, kisautó-felvonulás a Rákóczi utcában. Május 23-án tartják, a Mozdulj velünk Sümegprágán sportvetélkedőt helyi és környékbeli óvodások részvételével, június 4-én pedig a fazekastalálkozón lépnek fel az Aranyalma Óvoda apróságai. Június 8-án délelőtt a ballagó gyermekek mókás felvonulását láthatják a helybeliek a község utcáin, június 9-én 15.30-kor kezdődik az iskolába menők ballagása. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában