Összefogás

2023.06.13. 13:00

Együttműködik a Pannon Egyetem és a Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fóruma

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fóruma és a Pannon Egyetem hétfőn.

Horváth Virág

Együttműködést írtak alá a felek

Fotó: Pesthy Márton

2022 áprilisában kezdte meg az operatív munkát a Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fóruma, a Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó és Kőrösparti Gábor társalapító által létrehozott sportolói nonprofit érdekképviseleti szervezet. A fórum első, és egyben flagship projektje a Sportolói duális karrier program, melynek célja, hogy a sportolók az élsportolói pályafutásuk lezárása után sikeresen integrálódjanak a társadalomba, és civil karriert tudjanak építeni. 

A Sportolói duális karrier program célkitűzése szorosan összefügg a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának 2022 őszén lezárult Bounceback projektjével, mely a veterán sportolók sportkarrier utáni foglakoztatásba, üzleti életbe, valamint vállalkozói tevékenységbe történő beilleszkedését tűzte ki célul egy innovatív tréningmódszer kidolgozása révén.

Az eseményen keresztasztal-beszélgetésen fejtették ki a sportolók helyzetét és a város, illetve az egyetem szerepét a folyamatban. A beszélgetésen részt vett Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó is
Fotó: Pesthy Márton

Abonyi János, a Pannon Egyetem rektorhelyettese szerint komoly társadalmi felelősségben osztozik az egyetem az élsportolókkal, ugyanis feladatuk, hogy a második, harmadik vagy negyedik karrierjükre felkészítsék őket. Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja elmondta, az intézmény nagyon komolyan veszi az egészséges életmódot és sportot. Hozzátette, az épületek felújítása és a kampusz megújulása közben sem feledkeznek meg a testmozgásról, több ezer négyzetméteren készülnek különböző típusú sportpályák. Birkner Zoltán, a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke beszédében felajánlotta, hogy amennyiben szükség van rá, az alapítvány minden anyagi támogatást megad azon hallgatók segítésére, akik a sportban érintettek. 

Porga Gyula, Veszprém polgármestere elmondta, a város sokat költ a sportolási lehetőségek bővítésére. – Nagyon fontos, hogy egy városban, közösségben legyenek olyan csapatok, sportolók, akikre fel tudunk nézni. Ez segíti a közösségi identitásunk erősödését is. Szerencsére sok olyan sportoló él Veszprémben, olimpikonok, világbajnokok, Európa-bajnokok, akik megtalálhatják a szerepüket a városunkban a karrierjük végén – tette hozzá. 

Az eseményen keresztasztal-beszélgetésen fejtették ki a sportolók helyzetét és a város, illetve az egyetem szerepét a folyamatban. A beszélgetésen részt vett Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, társadalmi elnök, #MEEF, Kőrösparti Gábor  társalapító, operatív vezető, #MEEF, Takács Katalin HR vezérigazgató-helyettes, Future FM Zrt., Fehérvölgyi Beáta dékán, PE Gazdaságtudományi Kar és Kővári Edit egyetemi docens, PE Gazdaságtudományi Kar. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában