Utánajártunk

2023.06.21. 10:00

Megoldódott a gyógyszerprobléma

Még február elején, egy olvasói jelzés kapcsán számoltunk be Ígérik, hamarosan nem lesz gyógyszerhiány címmel arról, hogy már akkor több hónapja nem lehetett kiváltani egy bizonyos, sok ember által folyamatosan szedett készítményt. Kíváncsiságból most utánajártunk, változott-e a helyzet, és ha igen, hogyan.

Benkő Péter

Örömmel írjuk most, változott, mégpedig pozitívan. A Rivotril nevű készítmény ugyanis újra kapható, a korábban jelzett technikai-logisztikai problémákat kiküszöbölték. 

Az egyik veszprémi patikában megtudtuk azt is, az elsősorban nyugtató-izomlazító hatású gyógyszer – ugyan később, mint azt jelezték – újra kapható Magyarországon. A gyógyszerész elmondta, valóban sok hónapos fennakadást tapasztaltak, s olyan is előfordult, hogy egy másik, azonos hatóanyagot tartalmazó helyettesítő készítményt sem tudtak ideiglenesen ajánlani a betegeknek. 

– Most azonban a Rivotril mindkét erősségű kiszerelése kapható, és valószínűnek tartjuk, ez így is marad. Sokan megnyugodhatnak tehát, a készítményt, mely vényköteles, szakorvos által vagy szakorvosi javaslatra írható csak fel, ismét ki tudják váltani – tudtuk meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában