Fejlesztés

2023.06.22. 20:00

Megújult a balatonszőlősi önkormányzat épülete

A hivatal korszerűsítését 29,5 millió forinttal, szintén az épületben működő orvosi rendelőét ötmillió forinttal támogatta a Magyar falu program Balatonszőlősön. A pályázati pénzből megvalósított beruházásokat Kontrát Károly országgyűlési képviselő adta át június 22-én, csütörtökön.

Kovács Erika

Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Mórocz László polgármester a korszerűsített hivatal és orvosi rendelő átadásán, Balatonszőlősön Fotó: Kovács Erika

-Balatonszőlős folyamatosan fejlődik, a település, mely gyönyörű természeti környezetben fekszik, a továbbiakban számíthat a kormány, illetve jómagam támogatására. Kiváló az együttműködés az önkormányzattal, napi a kapcsolat, fogalmazott Kontrát Károly. Az országgyűlési képviselő hozzátette, a mostanihoz hasonló beruházások a helyi emberek érdekeit szolgálják, akik ezentúl még komfortosabb körülmények között tudják intézni ügyeiket, és színvonalasabb egészségügyi szolgáltatást vehetnek igénybe. Reményei szerint a település a jövőben is sikeresen pályázik a tervezett fejlesztésekhez. 

Mórocz László polgármester köszönettel beszélt a kormányzat, illetve Kontrát Károly képviselő segítségéről. A munkálatokról elmondta, a Magyar falu program támogatásának köszönhetően az elmúlt időszakban kicserélték a polgármesteri hivatalban a nyílászárókat a földszinten, az emeleten és a tetőtérben is. Belső szigetelést végeztek, szalagparkettát helyeztek el, illetve légkondicionálókat szereltek fel. Megújult a közösségi, illetve darts termük, ahol a sportág különféle megyei versenyeit is szervezik. Mindezek mellett egy kis váróhelyiséggel bővítették a hivatalt, hogy a vendégek, illetve ügyfelek kényelmes körülmények között le tudjanak ülni. Az orvosi rendelőben és a váróhelyiségben is klímát szerelek fel, az orvosnak külön vizesblokkot alakítottak ki. Terveik szerint, ha sikerrel pályáznak, a jövőben a külső szigetelést is elvégzik majd az épületen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában