Elismerés

2023.06.19. 16:00

Pro Meritis-díjat vehetett át a pedagógus

Városi elismeréseket adtak át a Kossuth Lajos Általános Iskola tanévzáró ünnepségén az intézmény több munkatársának.

Napló

Fotó: Nagy Lajos

Kimagasló oktató-nevelő munkája elismeréseként Pro Meritis éremmel tüntették ki Surányi Gabriellát. A díjat Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő (Fidesz–KDNP) adta át. A méltatásban elhangzott, Surányi Gabriella a Győri Tanítóképző Főiskolán szerzett általános iskolai tanító – testnevelés szakkollégiumi diplomát. A Kossuth iskolában 1986-ban kezdett el dolgozni. Az intézményben töltött évtizedek alatt egyenletes, magas színvonalú munkát végzett az alsó tagozatos tanításban, ezen belül elsősorban a rajz és a testnevelés oktatásában. Tanítói pályafutása során nagy hangsúlyt fektetett a tehetséggondozásra, a szabadidő hasznos eltöltésének megszervezésére. Minden évben focibajnokságot, kötélhajtó versenyt és hulahoppkarika hajtó versenyt szervezett a diákoknak. Szakmai felkészültsége, egyénisége és pedagógiai tevékenysége révén az intézmény meghatározó személyiségévé vált. 

A tanévzárón polgármesteri elismerő oklevelet vehetett át Stáhl Erzsébet Ibolya oktató-nevelő munkája elismeréseként. A méltatásban elhangzott, a Győri Tanítóképző Főiskolán szerzett általános iskolai tanító-népművelői szakkollégiumi diplomát. 1988-ban helyezkedett el a veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskolában. Egyenletes, magas színvonalú munkát végzett az alsó tagozatos tanításban és a napközis foglalkozásokon, amelyek során rengeteg irodalmi alkotással ismertette meg tanítványait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában