Kutyás szolgálat és állatvédelem

2023.06.20. 19:30

Sümegi polgárőr az országos tagozatban

A helyi polgárőr, Szántó Krisztián is tagja Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) Kutyás Szolgálati és Állatvédelmi Tagozatának, amely június közepén alakult meg.

Tisler Anna
Szántó Krisztián szolgálati kutyájával, Gombóccal
Forrás: polgárőrség

Az elnök Molnár Zoltán, aki hosszú ideig volt a Sümegi Polgárőr Egyesület elnöke. Jelenleg Tatabányán él és dolgozik. Molnár Zoltántól megtudtuk, hogy a kutyás polgárőrség az állatvédelem területén is javaslatokat tesz a szakembereknek. A céljuk a kutyás szolgálat ellátása, a kutyák kiképzése, az állatvédelem, a felelős állattartásra való figyelemfelhívás. 

A szövetség kidolgozta az állatvédelmi intézkedési tervet, amely tartalmazza az egyesületek főbb szakmai feladatait az állatvédelemmel kapcsolatban. Az OPSZ és a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány március 29-én kötött megállapodása értelmében a polgárőrök – egyebek közt a helyismeretüknek köszönhetően – segítenek felderíteni azokat az eseteket, amelyekben nem érvényesül a felelős állattartás, vagy fennáll az állatkínzás gyanúja. 

A polgárőrségen belül a kutyás szolgálat egyik elindítója Molnár Zoltán volt. A polgárőrök részt vesznek a kuvaszfajtamentésben is az Agrárminisztériummal kötött szerződés alapján, és az ország minden területén a felelős állattartásra figyelmet felhívó rendezvényeket tartanak.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában