A retró szerelmesei gyűltek össze

2023.07.15. 17:00

Árok party Ajkán

Huszonnegyedik alkalommal várta a régi számítógépek, számítógépes játékok, a programozás iránt érdeklődőket az Árok party néven már nemzetközi hírűvé vált program.

Tisler Anna

A retró berendezések szerelmesei gyűltek össze Ajkán

Fotó: Gyarmati László

A péntek déltől vasárnap hajnalig tartó nonstop program kapunyitása utáni percekben már meg is érkeztek az első érdeklődők.  Guzslován Gábor, a főszervezők egyike kérdésünkre elmondta, hogy egy összeszokott csapat hosszabb ideje tartó munkával szervezte meg a rendezvényt. A retró gépek barátai saját eszközeiket is bemutatták. Sokan próbálkoztak a programozással, amely a negyvenéves vagy még régebbi gépekkel más volt, mint a mai korszerűekkel. A régi számítógépes játékok minden korosztályt érdekelnek. Az idősebbek nosztalgiáztak, a fiatalok kipróbálták, hogy mivel játszottak gyermekként szüleik, nagyszüleik. A programban helyet kapott többek között demóshow, majd egy DJ-szett Teóval, dokumentumfilm-vetítés, rec játékösszeállítás, remix, zenei, grafikai és game dev kompozíciók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában