Ünnepség

2023.07.03. 20:00

Diplomaátadó ünnepség a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán

A diplomaátadó a Pannon Egyetem legkedvesebb eseménye, hiszen ezzel ünnepeljük hallgatóink és az oktatói kemény munkájának sikerét, hangzott el a hétfői ünnepségen.

Juhász-Léhi István

Fotó: Nagy Lajos

Molnárné Barna Katalin oktatási rektorhelyettes ünnepi beszédében elmondta, számukra nagy büszkeség, hogy oklevelet szerzett hallgatóik olyan szakemberek lesznek, akik tájékozottak, nyitottak, érdeklődőek, és akik tanulmányaik során sokszor tanúbizonyságot tettek rugalmasságukról, kreativitásukról. Arra kérte a végzősöket, hogy legyenek büszkék a Pannon Egyetemen szerzett tudásukra és készségeikre, ami olyan kincs, amit bátran tudnak kamatoztatni szakmai életük során, ám mielőtt belevetik magukat a kalandozásukba, álljanak meg egy percre, és a sok támogatásért köszönetet mondva öleljék át szerető családtagjaikat, nélkülük biztosan nehezebben vették volna az akadályokat.

Purnhauser Pál, az Avex Zrt. vezérigazgatója, címzetes egyetemi docens beszédéből kiderült, 22 éve a Szegedi Tudományegyetem záróünnepségén ő is arra várt, hogy átvehesse diplomáját, ám komoly dilemmája volt azzal kapcsolatban, hogy a kutatói pályát válassza, vagy végzettségétől függetlenül a versenyszférában helyezkedjen el. Munkba állt, de amikor már nem volt elég az adott szintű tudás, és tapasztalat, muszáj volt szintet lépnie a folytatáshoz. Szerinte az igazán nagy dolgok sokszor a fájdalomból születnek. Úgy fogalmazott, hogy sosem akkor változik az ember, amikor jó vagy kellemes neki, az igazán fontos célok elérését nehézségek övezik. Amikor az ember éhes, akkor kevesebbek az érzékei, megváltozik a gondolkodása, képes adaptálódni, tanulni. Azzal zárta beszédét, hogy a jó pap holtig tanul, a jó menedzser pedig még ennél is tovább.

Fehérvölgyi Beáta, a gazdaságtudományi kar dékán búcsúztatóját azzal kezdte, hogy a diplomátadó ünnepségek a legfontosabbak számukra, mert felismerhető bennük a közösségük értékrendje, a tisztelet, a megbecsülés, a tradíció és minden, ami az előretekintést mutatja. Az ilyen ünnepek megmutatják, hogy igény van a közös munkára és a minőségre. Elmondta: ilyenkor ünnepli az egyetem a friss diplomások erőfeszítéseit, a hosszú évek munkáját. De ünneplik a családot, a barátokat, és elismeréssel adóznak nekik a támogatásért. Arra kérte a végzősöket, hogy tegyék jobbá a világot. 

Ladányiné Cz. Nagy Zsófia és Ladányi Péter kulturális műsorral járult hozzá az ünnepi hangulathoz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában