Magyar falu program

2023.07.03. 17:00

Falunap és átadás Gannán

Ganna Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar falu program keretében meghirdetett „Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése” című projektre. A pályázati kiírás keretében elnyert több mint 10 millió forintból sikerült az épületet szebbé és komfortosabbá varázsolni.

Haraszti Gábor

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Falunapot tartottak Gannán, melynek keretében amíg a focipálya területén készültek a finomabbnál finomabb ételek, a községháza előtt megtartották az ünnepélyes átadót, ahol Kovács Zoltán országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, a hivatal fontos települési érték a községek életében.

- Úgy vélem, az évek során az önkormányzat a közösség számára nyitva álló épületek megújításával helyes döntéseket hozott. Az itt dolgozók és az ügyfelek számára egyaránt fontos, hogy kulturált körülmények között lehessen az ügyeket intézni. Mivel a stratégiailag fontos döntések ebben a hivatalban születnek, elengedhetetlen, hogy az épület kívül és belül egyaránt megfeleljen a jelenkor követelményeinek. Azt kívánom, hogy a felújított épületben hosszútávú, a falu javát szolgáló döntések szülessenek és azt, hogy a jogkereső állampolgároknak ügyeik intézésében segítségükre tudjanak lenni – mondta a térség országgyűlési képviselője.

Nagy Ottó polgármester köszöntőjében elmondta, az elnyert 10 312 583 forintból felújították a hivatal kerítését, beépített szekrényt vásároltak, két irodát leparkettáztak és az épület belső festését is el tudták végezni, sőt a több mint húsz éves gázkazánt is ki tudták cserélni. A község vezetője kiemelte, a Magyar falu program nélkül sem ezt a beruházást, sem a korábbi projekteket nem tudták volna megvalósítani.

- A falunap alkalmat ad arra, hogy a gannaiak, a nemrégiben Gannára költözött új lakók és az elszármazottak is együtt szórakozhassanak, megismerhessék egymást – mondta a település vezetője. - A falunapon a vadfőző verseny résztvevői ismét rekordot döntöttek, hiszen 17 csapat főzött. A felhőszakadás az utolsó programokat meghiúsította, de a résztvevők kiváló hangulatát ez sem tudta elrontani, a sátor alá vonultak és folytatódott a mulatság. Persze a gyerekekről sem feledkeztünk meg, a Veszprém vármegyei Eötvös Károly Könyvtár támogatásával volt arcfestés, csillámtetoválás és kézműves foglalkozás, majd Belényesi Barnabás zenés interaktív produkciója következett. A délelőtt folyamán Kovács Zoltán is végigjárta a főző csapatokat és üdvözölte a Gannán nyaraló Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselőt, aki szintén részt vett a főzésben – tájékoztatott Nagy Ottó. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában