A szünidő Szápáron izgalmas

2023.07.29. 17:00

Gyermeki élmények, felfedezések terepévé vált öt napra a bakonyi falu

 Negyedszer rendezhetett a szápári önkormányzat Erzsébet-tábort a helyi gyerekek örömére – tudtuk meg Trojákné Szita Katalin polgármestertől.

Rimányi Zita

Fotó: Szápári önkormányzat

Az első napon a nagy meleg miatt a kultúrházban társasjátékokkal tölthették el az időt, majd zumbaórán vehettek részt. Másnap kipróbálták a bubifocit, az óriás építőt, a célbadobást és ellátogattak a helyi ökofarmra és biomalmába. Láthatták a faluszéli csodás birtokot, a kenyérkészítést, ráadásul szörppel, kaláccsal vendégelték meg őket. 

Kirándultak Jásdon, jártak a tájházban, a Bodzaházban és Szentkúton. Szápáron a falu különböző pontjain kellett ügyességi feladatokat teljesíteniük a szünidejüket töltőknek, és szintén helyiek felajánlásának köszönhetően kipróbálhatták a lovaglást, majd a szalonnasütést és az esti sátortáborozást a szabadidőparkban. A Szápári Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat kemencében sült finomságokkal kínálta a gyerekeket, megismerkedhettek a szlovák nyelvvel és a napközis táborozás vége felé a helyi könyvtár támogatásával a RépaRetekMogyoró produkció révén együtt énekeltek, játszottak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában