Nem igaz

2023.07.20. 19:03

Kacsa a szentkirályszabadjai akkugyárról szóló hír

Álhír, hogy akkumulátorgyár épülne Szentkirályszabadján, az információ a napokban a közösségi médiában kapott szárnyra.

Veol.hu

A hoax feltételezhetően onnan ered, hogy egy felhasználó a Google térképen az egykori szovjet laktanya (szellemváros) címkéjeként azt tüntette fel, hogy „Kínai akkumulátorgyár telephely veszélyes hulladék lerakó” (sic!). Csütörtökön megkerestük a környékbeli települések önkormányzatait, ahonnan azt a választ kaptuk, nincs tudomásuk akkumulátorgyár létesítésének tervéről. Az ügyben megkérdeztük az illetékes hatóságot is, mi igaz a híresztelésből.

– Az értesülés téves, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal illetékességi területén akkumulátor gyártáshoz kapcsolódó, illetve akkumulátorhulladék elhelyezésére, kezelésére vonatkozó engedélyezési eljárás nincs folyamatban, és ehhez kapcsolódóan engedély sem lett kiadva – írta érdeklődésünkre küldött válaszában a kormányhivatal.

A Google térképen a címkék vállalkozások és látnivalók kiemelésére szolgálnak, a valótlan információk javítására javaslatot tehetnek a felhasználók. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában