Veol podcast

2023.07.07. 11:30

Tartalmat ad a Haszkovó mindennapjainak

1973-ban fektették le veszprémi Haszkovó lakótelepen az első társasház alapját a Stromfeld Aurél utcában, ezután 15 év alatt felépült az a lakótelep, ami, ha önálló közigazgatási egység lenne, Veszprém megye második legnépesebb városa lehetne; a városrész egyik legmeghatározóbb civil szervezete a Virágzó Veszprém Egyesület, amelynek elnöke, Jung Edina a műsor vendége.

Komaniczki Zoltán

Jung Edina

A beszélgetésből kiderül, hogy a Haszkovón él a vármegyeszékhelyen lakók mintegy harmada – a napokban ünnepelte ötvenéves “születésnapját” a lakótelep, a rendezvény létrehozásában főszerepet játszott a Virágzó Veszprém Egyesület. Jung Edina bemutatja, hogyan alakult a városrész története, mennyit változtak a közösségi, kulturális lehetőségek, hogyan képviseli szüntelenül a Haszkovó ügyét. Egy kutatás szerint a Haszkovón élők jelentős része szeret itt lakni, több mint háromnegyedük ragaszkodik a környezetéhez. És olyanok is akadnak, akik aktívan tesznek is érte, mint a veszprémi Virágzó Veszprém Egyesület, amely rendezvényeivel, kezdeményezéseivel gazdagítja a közösségi életet; tartalmat ad a hétköznapoknak, ünnepeknek, amire egy ilyen lakótelepnek különösen nagy szüksége van.

Ez itt a VEOL Podcast Pódium 39. adása. A mikrofonnál Komaniczki Zoltán. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában