Tudatos fejlesztés

2023.07.01. 17:30

Új utcát avattak Halimbán

A település tudatos, folyamatos fejlesztése, bővítésének eredményeképpen július 1-én új utcát adtak át a bakonyi településen. Az utcát egy alkotó pályázat eredményeképpen a Vadvirág névre keresztelték.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fotó: Gyarmati László

A település polgármestere Kovácsné Véber Eszter köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak, hogy életre keltette a Magyar Falu programot, ami által Halimba is fejlődni tudott. Elmondta, hogy a legutóbbi alkotópályázaton, egy macska életéről született meséből megtudhatjuk, hogy miért nevezték el az utcát Vadvirág utcának. A mesét Torma Szabó Csengének köszönhetjük, aki a szalagátvágásnál is segédkezett. 

Fotó: Gyarmati László


Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője azt mondta, hogy a Magyar Falu program, melyben a Vadvirág utca is létrejött a Magyar Kormány egyik legsikeresebb programja. Ennek a sikeres programnak köszönhetően öt év alatt valóra válik a múltban kitűzött cél, hogy a falvakban ne kelljen másodrangú polgárként élni – tette hozzá. Cél, hogy hazánk falvaiban is megtalálják a magyarok a számításaikat. Hozzátette, míg sajnos a magyar városok lakossága az országos számokhoz hasonlóan csökken, addig a falvak lakosságának csökkenése megállt, sőt egyes településeken növekedésnek indult a lakosságszám. - mondta a miniszter. A legnemesebb cél, amit a kormányzati politika szolgálhat, ha egy-egy településen, mint Halimbán egy olyan közösséget támogathat, ahová jó tartozni. – zárta gondolatait a miniszter.  Az ünnepi beszédeket követően családias hangulatban vágták át a nemzeti színű szalagot, majd jelképesen birtokba vették az utcát azok a jelenlegi és leendő lakosok, akik már építési telekkel rendelkeznek, vagy telket kívánnak vásárolni Halimbán.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában