Becsengetnek

2023.08.30. 07:00

Kezdődik az iskola, kapuit kitárta

Megérkeztek a tankönyvek, az iskolák kinyitják kapuikat, megszólal a tanév kezdetét jelző csengő. Becsengettek, véget ért a nyári szünet és sokak először lépik át az oktatási intézmény küszöbét.

Szijártó János

A Tapolcai Bárdos Lajos Székhelyintézmény 1. Z osztályában Nagy Judit (jobbra), kislányával, Fülöp-Nagy Bíborkával a könyvek átvétele után. A képen Bíborka mellett Frang Fruzsina, a háttérben pedig Berkes Kata figyeli a fejleményeket

Fotó: Szijártó János/Napló

A Tapolcai Bárdos Lajos Székhelyintézményben az első osztályosok már gólyatáborban ismerkedtek iskolájukkal, pedagógusaikkal és egymással. A könyveket átvették, s nagy izgalommal, várakozással ültek be az iskolapadba. Az egyik anyuka, Nagy Judit kérdésünkre elmondta, hogy főként a zenei vonal miatt iratkoztak a Bárdosba, de hozzátette, hogy mindegyik iskolát megnézték, s kislánya, Bíborka szeretett volna mindenképpen idejönni. – Szerencsés, hogy találkozott kettőnk akarata, hiszen látva muzikális beállítottságát, érdeklődését én is a Bárdost választottam. Sok jót hallottam ismerőseimtől az itt folyó pedagógiai munkáról, és persze azt is szeretném, ha zene felé ma is meglévő nyitottsága a későbbiekben is megmaradna, illetve mélyebb tudássá fejlődne – fogalmazott Nagy Judit.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában