Finomság

2023.08.20. 10:11

No para(dicsom) – mindenkinek jutott a lecsóból Veszprémben

Magánszemélyek kezdeményezésére rendezték az I. Nemzetközi paradicsom- és lecsófesztivált Veszprémben augusztus 19-én. Az ötletgazdák elsősorban kollégáikat kívánták meghívni, a csapat azonban családtagokkal, barátokkal és sztárvendéggel bővült, s már első alkalommal részben nemzetközivé is vált.

Benkő Péter

A résztvevők egy csoportja. Garantált volt az egész napos jó hangulat Fotó: Benkő Péter

Kissné Horváth Csilla, az egyik szervező lapunknak úgy nyilatkozott, egy nagy, közös főzést kívántak megvalósítani számos kísérőprogrammal. Az alapanyag nagy részét, a zöldségeket kollégájuk kertje biztosította, mely helyet adott a rendezvénynek is. – Hagyományossá kívánjuk tenni az eseményt, hatalmas érdeklődés és igény van rá, de a családias környezethez ragaszkodunk, ezt kell valahogy összehangolni – mondta el Csilla, aki elárulta, gondoltak rá, hogy támogatókat is bevonnak, ezáltal komoly, ismert városi rendezvénnyé nőné ki magát a kezdeményezés.

Tombolt a tombola – az egyik nyertes átveszi a díjat Fotó: Benkő Péter

A nap során több mint húsz kilogramm zöldségből, füstöltszalonna-alapon készült a magyaros lecsó. A közös főzés mellett délelőtt kvízjáték, délután tombolasorsolás, este grillezés és egy sztárvendég dobta fel a fesztivált. Németh Power Sándor, a Power zenekar gitárosa, a rendezvény védnöke Mosonmagyaróvárról látogatott Veszprémbe, a zenészt jövőre fel kívánják kérni egy akusztikusgitár-estre.

S hogy mitől nemzetközi a fesztivál? Attól, hogy a tombola nyereményeinek összeállításába a kollégák, barátok felajánlásai mellett külföldi támogatók is beszálltak kisebb-nagyobb adományokkal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában