Magyar rekord jótékony célra

2023.08.21. 17:30

Sarki fény a mecsetek mellett? Pedig van ilyen!

Óriási, 42 ezer darabból álló puzzle-t állított össze 80 fő, akik egy, Hollywoodtól Rión át a magyar parlamentet, na meg a fantasztikus sarki fényt, és Földünk számtalan más híres-neves-értékes helyét, épületét, hídját, természeti és emberi kéz alkotta csodáját ábrázoló képet raktak ki.

Benkő Péter

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

– A 158 centiméter magas, közel nyolc méter hosszú puzzle-csodának már a beszerzése sem volt egyszerű, az összerakása pedig pláne nem, de megoldottuk. Szorgos kezek pont egy héten át napi hatezer kockát raktak helyére a fővárosban, a Ferencvárosi Művelődési Központ tornatermében – mesélte lapunknak Czimmermann Balázs, a kezdeményező. Azt is elmondta, a világ csodáinak összeállítása már önmagában hatalmas élményt adott, viszont más céljuk is van a magyar rekorddal. A kész mega-puzzle-t leragasztották, bekeretezték, hogy stabil és esztétikus legyen, majd kamionnal szállították Márkóra, és árverésre bocsátották, már lehet is licitálni rá. Az aukció nyertese nem jár rosszul, mert gyönyörködhet a pagodákban, a hidakban, a felhőkarcolókban, és olyan természeti csodáinkban, mint például a sarki fény.

Az aukción befolyó összeget teljes egészében mentőállomásoknak adják, a veszprémi, illetve a főváros IX. kerületének mentőseit kívánják támogatni abból.

Az ötletgazda elárulta még, jövőre a Guinness-rekord megdöntése a céljuk, mégpedig egy hasonló vagy még nagyobb méretű puzzle rekordidő alatt történő kirakásával. A most kirakott 42 ezer darabos puzzle viszont jelenleg egy márkói raktárcsarnokban, Balázs munkahelyén várja új tulajdonosát. Licitálni e hét csütörtökig, azaz augusztus 24-ig lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában