Virágok

2023.08.10. 19:00

Sikeresen zárult a virágosítási pályázat, Várpalota ezüstérmes

Első helyen Berettyóújfalu, második helyen Várpalota, a harmadik helyen Makó autóbusz-állomásának önkéntes környezetszépítő munkavállalói végeztek azon a virágosítási pályázaton, amelyet a Volánbusz tavasszal hirdetett meg a több mint 130 buszállomás számára Ilyen volt, ilyen lesz, ilyen lett! címmel.

Benkő Péter

Forrás: VOLÁNBUSZ

A kezdeményezés célja, hogy még szebbé, „kedvesebbé”, virágosabbá váljanak az autóbusz-állomások. A vállalat több millió forinttal támogatta idén a programot, az állomások „felvirágosításához”, szépítéséhez virágföldet, virágcserepeket, kaspókat, évelő növényeket és egynyári virágokat, örökzöld cserjéket, fűmagot vásárolhattak az önkéntes kertészkedők. A zsűri tagjai a befektetett munkát, a kreativitást, az összképet és a támogatás lehető legjobb felhasználását vették figyelembe. Ezek alapján az országos pályázat második helyezését Várpalota 7 fős csapatának ítélték oda az autóbusz-állomás forgalmi és diszpécseri irodája előtti rész megszépítésével.

A palotaiak kibővítették a meglévő virágos területet, az üres részeket évelő növényekkel ültették be. A bejárathoz muskátli- és levendulasor, a kaspókba és az ablakokban lévő virágládákba ugyancsak muskátli került.

Egy kis gondoskodással, kertészkedéssel, odafigyeléssel látványos eredményeket lehet elérni, főleg, ha a kollégák magukénak érzik a közvetlen környezetüket, ha szeretettel, odaadással gondozzák munkahelyüket, ahol – otthonuk után – a második legtöbb időt töltik. Lelkes munkavállalóinknak és összefogásuknak köszönhetően még szebbé, még virágosabbá és még rendezettebbé váltak az autóbuszállomásaink, az utazók legnagyobb örömére, hiszen Várpalota autóbusz-állomásán 856 ezer utas fordul meg évente, az induló járatok száma eléri a 110 ezret, az indulóké a 77 ezret. Az autóbusz-vezetők száma 75, a szellemi munkavállalóké 11 fő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában