Információt gyűjtenek

2023.08.08. 19:00

Utasforgalmi adatokat gyűjtenek a Balaton-környékén

A térség szolgáltatási, menetrendi kínálatának fejlesztése érdekében egyes járatok kihasználtságára vonatkozó adatok gyűjtésével segíti a Volánbusz a Balaton Kiemelt Térségre vonatkozó Fenntartható Térségi Mobilitási Terv (SRMP) elkészítését a következő napokban, ezért utasaik szíves türelmét és megértését kérik a menetidők esetleges növekedése miatt augusztus 11-én és 13-án.

Benkő Péter

A Volánbusz Volvo 9700H típusú kocsija Balatonfüreden

Fotó: Benkő Péter

Balatonfüred Város Önkormányzata, a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség és a KTI Közlekedéstudományi Intézet konzorciumi együttműködésben készíti el a Balaton Kiemelt Térségre vonatkozó Fenntartható Térségi Mobilitási Tervet (SRMP). Számlálás augusztus 11-én és 13-án lesz még az érintett járatok fedélzetén, illetve egyes megállóhelyeken, emiatt néhány perccel megnövekedhet a beszállítási és a menetidő.

Vármegyénkben az alábbi vonalszakaszokon lehet számítani menetidő-növekedésre: Hévíz–Keszthely–Várvölgy–Tapolca, Balatonfüred–Balatonakali-Dörgicse vá.–Révfülöp–Kővágóörs, Tótvázsony–Zánka, Tótvázsony–Tapolca, Tapolca–Kővágóörs–Köveskál–Révfülöp, Tapolca–Zánka–Balatonakali, Tapolca–Badacsonytördemic-Szigliget vá.–Badacsony, Balatonfüred–Pécsely–Dörgicse–Balatonakali, Zánka–Révfülöp vá.–Kővágóörs–Balatonhenye, Tapolca–Sümeg, Tapolca–Lesencefalu, Sümeg–Jánosháza, Sümeg–Zalaerdőd. Emellett a Veszprém–Balatonfüred, a Veszprém–Felsőörs–Balatonfüred, a Balatonfüred–Tihany járatokon, a balatonfüredi helyi járatokon és Zánka-Köveskál vasútállomási bejárati út, valamint Balatonalmádi, autóbusz-állomáson gyűjtenek adatokat. A szolgáltató számít utasai együttműködésére, kéri és köszöni türelmüket, megértésüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában