Iskola

2023.08.04. 20:00

Zavartalanul zajlik a tankönyvbeszerzés Pápán

Ősszel a Pápai Tankerületi Központhoz tartozó ajkai, devecseri és pápai járás 31 intézményében összesen 5652 általános iskolás és 1165 gimnazista kezdi meg az új tanévet. A diákok számára augusztus első napján indult meg a tankönyvek szállítása.

Haraszti Gábor

A Petőfi Sándor Gimnáziumban az első tanítási napon osztják a tankönyveket Fotó: Iskola

A Pápai Tankerületi Központ fenntartásában lévő intézményekhez egész hónapban, folyamatosan érkeznek a könyvek, az utolsó szállítási nap a tervek szerint augusztus 23-án lesz. A pótrendelés leadására augusztus 21-től szeptember 15-ig, az iskola saját tankönyvrendelési felületén lesz lehetőség – tájékoztatott Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója.

- A tankönyvek osztásáról valamennyi intézmény saját hatáskörben dönt, így vagy augusztus utolsó napjaiban vagy az első tanítási napon kapják meg a tanulók a tankönyveiket – mondta a tankerületi igazgató. - Az állam ingyenesen biztosítja a tankönyveket, minden nappali rendszerű alap- és középfokú iskolai oktatásban részt vevő tanulónak (1-16. évfolyam), ezért a szülőknek anyagi terhet nem jelent a tankönyvek megvásárlása. Ezzel jelentősen csökkennek a családok anyagi terhei, mindemellett a magas színvonalon elkészített tankönyvekkel egyenlő esélyt biztosítunk minden diák számára, hogy jó minőségű tankönyvből tanulhasson.

Egyházi Andrea hozzátette, a 2023/2024-es tanévben kollégiumi ellátást 141 diák részére biztosítanak, az alapfokú művészeti iskolákba eddig 1267 tanuló iratkozott be, számukra szeptember első hetéig lesz még lehetőség pótbeiratkozásra.

Pápán a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. a Petőfi Sándor Gimnáziumba már le is szállította a megrendelt mennyiséget. Bognár Anita, a gimnázium intézményvezetője érdeklődésünkre elmondta, közel 2500 tankönyvet számoltak át és rendszereztek.

- Iskolánk kilenc osztályába 265 diák jár, akik a tankönyvfelelőstől, Koller Lászlótól és az iskolai könyvtárostól, Varga Máriától az első tanítási napon kapják meg a könyveket. Sok más iskolához hasonlóan nálunk is az a gyakorlat, hogy a nyelvkönyvek és a munkafüzetek kivételével az év során használt könyveket júniusban leadják a diákok, az új tanévre a tanulók pedig a leadott állományból kapják meg a szükséges tankönyveket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában