Ajánló

2023.09.29. 06:55

13 családi és szüreti program a hétvégére Veszprém vármegyéből

Összegyűjtöttünk egy csokorra valót a hétvégi programokból.

Veol.hu

Pisztrángos-boros fesztivál a Malom-tónál

Mint arról már hírt adtunk, szeptember 29. és október 1. között tizenöt borospavilon, a tapolcai haltelepről frissen szervírozott és többféle változatban elkészített pisztrángok, valamint 20 koncert várja a vendégeket a tapolcai Pisztráng & Borfesztiválon. Egy kis ízelítő a programokból: Sajcz Gábor örökzöld slágerekkel és harmonikájával érkezik, de jön a Best Of Cello és a Tapolcai Fuvolások, Sofi Balogh, a Merry Go Round is, a három napot pedig Virágh András, a Bárdos Lajos Általános Iskola énekkarai, valamint Gion Zsuzsanna ünnepi koncertje zárja majd. 

A Jó LaciBetyárral mulathatunk az ábrahámhegyi, szüreti felvonuláson

Ábrahámhegy sem marad ki a szórakozásból a hétvégén. Péntektől vasárnapig tartják a XV. Murcifesztivált. Pénteken diamatinéval kezdődik a program 16 órakor, de lesz kiállításmegnyitó is, este pedig Pély Barna is fellép. Szombaton a szüreti menet ceremóniamestere a Jó LaciBetyár lesz, majd megáldják az újbort az Szent László templomnák. Murcikirályt is választanak, este pedig többek között a Batsányi Tűncegyüttes és Csocsesz is színpadra lép. Vasárnap Singh Viki énekel majd az ábrahámehegyieknek és vendégeiknek.

Vásári Vigasságok Nemesvámoson

Nemesvámoson szeptember 29-én Vásári Vigasságokat tartanak. A 15 órakor kezdődő programon az Agrárlogisztikai Központ és Vásártér területén kézműves termékek, mézek, sajtok, interaktív sarok, csocsó, ping-pong, légvár is várja a családokat, valamint ingyenes lovaglási lehetőség. 

Vadgasztro Csopakon

Szeptemberben 30-án a Csopaki Üdülőfalu és Kempingbe látogatnak hazánk lelkes szakácsai mellett külföldi mesterséfek is: Lengyelországból, Szerbiából, Romániából és Szlovákiából is érkeznek, hogy ínyenc falatokkal kényeztessék a vendégeket. A Balaton Vadgasztro Fesztiválra a belépés ingyenes, kóstolójegyekkel lehet megízlelni a finomságokat. Az előadóások során a csopaki Tüskevár rejtelmeibe is beavatja az érdeklődőket, de az is kiderül, hogy mit tegyünk, ha vaddisznót látunk az utcán, képzőművészeti kiállítás, trófeamustra, madárbemutató, arcfestés, Kalap Jakab-koncert is várja az érdeklődőket. 

Madarak nyomában

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Veszprém vármegyei, helyi csoportja az Európai Madármegfigyelő Napok programsorozat részeként madármegfigyelést és természetismereti, rövid sétát szervezn augusztus 30-án, 16 órátül. A helyszínek: a Betekints-völgy és a Gulya-domb, a találkozópont pedig veszprémben, a Veszprémvölgyi utcában lesz a régi vidámpark előtti parkolóban. Kérik, hogy akinek van rá lehetősége, távcsövet vigyen magával. Vasárnap, szintén 16 órától Balatonfűzfőn, a Parti sétánytól indulva szerveznek hasonló programot. Itt a Tobruk strand parkolója lesz a találkozópont. 

Holdfénytúra Szigligeten

A turizmus világnapja apropóján holdfénytúrát szerveznek szeptember 29-én a Szigligeti várban. Amit a belépőért kínálnak: szakképzett túravezető mesél az út során Szigliget történelméről, a várba felérve pedig a környékbeli települések fényárjában és pazar kilátásban gyönyörködhetnek a résztvevők. 

Botrúra Badacsonytomajon

Badacsonytomajon, szintén a turizmus világnapjához kapcsolódva bortúrát szerveznek a Badacsonyi borvidéken. A különböző borászatokat bejárva a Balatonban is gyönyörködhetnek majd a résztvevők szeptember 30-án, miközben a 200 éves múltra visszatekintő Istvándy Borműhelyt, a 2020-as év bortermelőjének választott Borbély Tamás „otthonát”, Borbély Borteraszt és a következő generációt képviselő Éliás Borbirtokot végiglátogatják. 

Nem csak a murcié lesz a főszerep Füreden

Szeptember 30-án Balatonfüreden Murci Fesztivált rendeznek.  A Gyukli Pince, a Zelna Borászat, valamint a Figula és a Feind pincészetek várják majd különböző programokkal a vendégeket. A füredi borászok, valamint balatonfőkajári társuk különböző programokkal és ajánlatokkal várja a vendégeket, A friss borok, murcik kóstolása mellett a Gyukliban Figura Melinda koncertje, ugrálóvár és csocsóverseny meg trakotorozás is lesz, a Feindben DJ és üzemlátogatás, a Figulában regisztrációhoz kötött borkóstoló, a Zelnában élőzene és dűlőtúra is lesz például.

Szent Mihály Nap Inotán

Várpalotán, az inotai faluházban és környékén Szent Mihály Napot szerveznek 30-án. Mint megtudtuk, gyerekprogramok, kézműves foglalkozások, felvonulás is várja az érdeklődőket. 

Örmény Nemzetiségi Nap

Örmény Nemzetiségi Napot rendeznek a független örmény köztársaság kikiáltása alkalmából szeptember 30-án, szombaton 17 órától a veszprémi Agórában. 

Búcsú és programdömping Veszprémben

Veszprém sem marad ki a Szent Mihály-napi programokból. 30-án, valamint október 1-jén vasárnap búcsút szerveznek. Az Óváros téren népművészeti kirakodóvásár várja majd például mindkét nap az érdeklődőket. Szombaton a városháza előtt a Kabóca Bábszínház, a HolddalaNap Zenekar is várja majd az érdeklődőket. Mindemellett történelmi biciklitúra is lesz. vasárnap a turizmus és a zene világnapja apropóján tematikus sétát is szerveznek, 10:30-kor pedig ünnepi szentmisét velebrál dr. Udvardy György érsek a Szentháromság téren. Szintén most adják majd át a Bakony-Balaton Örökös Pásztora címet, valamint a város ad otthont a „Pásztor köszöntő” - Hagyományőrző Néptáncegyüttesek találkozójának a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség és a Veszprémi Programiroda szervezésében.

Futóverseny a suliért

Október elsején Fuss az iskoládért! címmel szervez Valeo-Rotary Futónapot a VEDAC a veszprémi Barátság parkban. Mint írták, a verseny védnöke Porga Gyula, Veszprém polgármestere és Kovácsné Gila Erzsébet, az 1911-es Rotary District kormányzója, ötletgazdája pedig a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém. reggel nyolctól lehet majd regisztrálni, majd a 9:45-ös közös bemelegítés után indulnak a futamok. Az Európa Kulturális Fővárosa címhez illeszkedve 2023 méteres futás is lesz, de a legjobb formában lévők 9600 méteren is próbára tehetik magukat. A Rotary Club tájékoztatása szerint az első négyezer induló a jelentkezésnél ingyenesen megkapja a rendezvény pólóját és a célba érkezés után egy befutócsomagot. A befutócsomagban található szelvényt az iskolája nevével ellátott gyűjtőládába kell bedobni, ezzel vesznek részt az indulók az iskolák közötti versenyben. Érdemes lesz igyekezni vasárnap reggel, ugyanis az előnevezés során majd' háromezren regisztráltak a helyi és környékbeli iskolákból. 

Sportágválasztó a volt Vasas-pályán

A Veszprém Megyei Testnevelő Tanárok Egyesülete október elsején, vasárnap 10-14 között rendezi meg hagyományos sportágválasztóját az Erdész utcai, egykori Vasas-pályán. Akik minél több sportágat kipróbálnak, részt vehetnek egy nyereményjátékon is, amelynek keretében értékes sporteszközöket lehet majd nyerni. A rendezvény, amelyre ingyenes lesz a belépés, szintén kapcsolódik az Európa Kulturális Fővárosa-programsorozathoz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában