Kezdődhet a kárelhárítás

2023.09.06. 09:00

Beázás miatt költöznek az óvodai csoportok

A tapolcai Kertvárosi Óvoda Barackvirág tagintézményének épülete olyannyira beázott az utóbbi napokban, hogy két óvodai csoport ideiglenesen máshol kezdi a nevelési évet.

Tóth B. Zsuzsa

A Barackvirág óvoda két csoportszobája egyelőre használhatatlan a beázások miatt

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Kazinczy téri intézménybe járó gyerekek hozzávetőlegesen két-három hónapig nevelkednek majd a Dobó-lakótelepi, egyházi fenntartású Szivárvány óvodában. Ez idő alatt a szakemberek felújítják a Barackvirág óvoda helyiségeit. 

Erről is szó volt azon a rendkívüli szülői értekezleten, amelyet a város polgármestere és az intézmény vezetése hívott össze. Amint elhangzott, a viharos széllel érkező nagy mennyiségű csapadéktól beázott két csoportszoba, ahol a penészesedés, az egészségre ártalmas körülmények miatt egyelőre nem tartózkodhatnak a gyerekek. A városvezetés az óvodák vezetőivel döntött úgy, hogy mielőbb elkezdik a munkát, elhárítják a károkat és megszüntetik a felmerült műszaki problémákat. Azok keretében új tetőszigetelést is kap az intézmény. 

Az óvoda és a városvezetés minden segítséget megad és mindent elkövet annak érdekében, hogy minél gyorsabban, zökkenőmentesen alakuljon az elkövetkező időszak, és mielőbb visszatérhessenek pedagógusaikkal a gyerekek az óvodába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában