Emlékezés

2023.09.12. 14:00

Díszőrséget álltak a pápai diákok

A Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium 21 honvéd kadét tanulója vett részt a Kisbajtársak Találkozóján. A harmadik alkalommal megtartott összejövetelen a pápai diákok a díszőri feladatokat látták el.

Haraszti Gábor

A katonai életpályát is népszerűsítették a találkozón

Fotó: Haraszti Gábor

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének szervezésében a 175 éves Magyar Honvédséget ünnepelve rendezték meg a pákozdi Katonai Emlékparkban a III. Kisbajtársak találkozóját, amelynek célja a katonai hagyományok ápolásán túl a honvédelem ügyének népszerűsítése, a társadalom és a honvédség kapcsolatának erősítése volt. A pápai Honvéd Bajtársi Klub elnöke, Farkasdi Lajos nyugállományú őrnagy meghívására vett részt a programon a pápai intézmény 21 honvéd kadét tanulója.

– A helyszínen az a megtisztelő felkérés ért minket, hogy díszőri feladatokat lássunk el a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének (BEOSZ) emlékhelyénél, valamint az Obeliszk koszorúzás során. Örömmel tettünk eleget a felkérésnek. A résztvevő honvéd kadét tanulókra nagyon büszkék vagyunk. A diákok ezt követően különböző programokon vehettek részt, ilyen volt például az úgynevezett „BakaLand” akadálypálya, raptor lézerharc, légpuskalövészet, játékos vetélkedők, kézigránát dobás. Ezek során pontokat gyűjtöttek, amelyeket ajándéktárgyakra válthatták be. Nagy élmény volt ez a nap számukra – tájékoztatott Somogyi Katalin, az iskola igazgatóhelyettese. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában