Közösség

2023.09.07. 17:00

Kemeneshőgyészi falunap az összetartozás jegyében

Testvértelepülési találkozóval egybekötött falunapot tartottak Kemeneshőgyészen. A jó hangulatú rendezvényt főzés, sport- és ügyességi versenyek, színpadi programok színesítették, az esemény meghívott vendége Kovács Zoltán országgyűlési képviselő volt.

Haraszti Gábor

Kovács Zoltán a Bíborvirág Néptánccsoport tagjainak gyűrűjében Fotó: Önkormányzat

A rendezvénynek már több évtizedes hagyománya van a községben, és alapvető célja, hogy kimozdítsa az embereket a mindennapi munkából, a megszokott hétköznapokból, és az önkormányzat a lehetőségekhez képest vendéglátást, szórakoztatást nyújtson a falu lakosságának, a meghívott vendégeknek illetve a településre látogatóknak. 

- A másik cél a közösségépítés - fogalmazott köszöntőjében Kovács Tamás polgármester. - Értem ezalatt a helyi lakosság, a környékbeli községek, valamint a határon túli testvértelepüléseink közötti kapcsolatokat, az összetartás és az összetartozás erősítését. Együtt erősebbek, boldogabbak vagyunk, és együtt egyszerűbben, könnyebben el tudjuk végzeni a ránk háruló feladatokat, meg tudjuk oldani az esetlegesen felmerülő problémákat – emelte ki a település vezetője.

A rendezvényre ellátogatott Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és jelen voltak a felvidéki Nyárasd község, valamint a Győr-Moson-Sopron vármegyei Öttevény település képviselői is. Délelőtt sport- és ügyességi versenyek zajlottak, rotyogtak a bográcsban a finomabbnál finomabb ételek, délután pedig a gyermekprogramoké volt a főszerep. A rendezvénysátorban kiváló színpadi előadásokat láthatott és hallhatott a nagyszámú közönség. Fellépett a nyárasdi Lámpás citerazenekar, a kemenesszentpéteri Bíborvirág Néptánccsoport, az Adorjánházi Asszonykórus, valamint Megyeri Zsuzsanna nótaénekes, akit ifj. Greznár Zoltán és zenekara kísért. 

Fotó: Önkormányzat

Látványos produkciót nyújtott a Black Bunny Rock and Roll tánccsoport, illetve a Garage Jukebox énekegyüttes, melyek mindegyikében szerepeltek helyi fiatalok is. A nap sztárvendégei László Attila és Vigyinszki Máté akusztikus duója, valamint A Két Zsivány mulatós zenekar voltak, a programot pedig DJ Béci zárta. A rendezvényt a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, valamint kemeneshőgyészi székhelyű cégek támogatták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában