Together!

2023.09.21. 14:00

Látvány, tehetség, misztikum – a közönséget is bevonták a veszprémi cirkuszba

Négy ország összefogásával, 25 cirkuszművész részvételével zajlik szeptember 23-ig a Together! című kortárs cirkuszi előadás-sorozat, melynek egyediségét adja, hogy a produkciók az adott térre komponálva, a közönség bevonásával jönnek létre. Szerdán este izgalmas kihívással néztek szembe a művészek.

Benkő Péter

Fotó: Fülöp Ildikó

Az Óváros térről indult a fiatalok cirkuszi előadása, egy gólyalábas művésznő vezette a látványos műsort, melybe már indulásnál bevonta a közönséget, ami végig szempont volt a kellő hangulat biztosításához. Megálltak a Zsuzsi-szobornál, ahol egy szintén gólyalábas fiú és egy artistanövendék csatlakozott a menethez, mely a várkapuhoz tartott, ahol egy tornász mutatott be speciális mozdulatokat, egy szomszédos ponton pedig a kilátogató gyerekek csatlakozhattak a produkcióhoz. 

Nagy sikert aratott a Vass Gyűjtemény előtti lépcsőkön előadott gyakorlataival az a két, egymásba font hajú lány, akinek elsősorban arcmimikáján tükröződtek gyakorlat közbeni érzései. Közben a Foton Audiovizuális Centrum udvarán karikás produkciót láthattunk. A sötétben tovább fokozta a hangulatot a tűztoronyból előlépő tűzzsonglőr, majd a várfalon függeszkedő „alpinista” fiú és lány előadása, melynek befejezésében a lány kardjával döfte le a fiút.

A műsor rengeteg érdeklődőt csábított, akiket turnusonként vezettek végig produkciójuk során a lelkes fiatal tehetségek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában