Vasútállomás

2023.09.18. 16:00

Mindent a jobb megközelíthetőségért

A Veszprém 2030 Kft. tájékoztatja a városban közlekedőket, hogy az Európa Kulturális Fővárosa projekt keretében megvalósuló, a vasútállomás megközelítését biztosító komplex fejlesztéshez az önkormányzat az út és a járda burkolatmegújításával járul hozzá. A kivitelezés során a közút burkolata a lámpás csomópont és az állomásépület között részben megújul.

Benkő Péter

Fotó: Pesthy Márton/Napló-archív

A beruházás kezdete szeptember vége, tervezett befejezése november vége. A kivitelező a munkákat több ütemben végzi, cseréli a leromlott állapotú betonszegélyeket, szintre emeli a rossz állapotú közműaknákat. Az aszfalt felső rétegének marásával előkészítik a felületet, majd a szükséges helyeken az út pályaszerkezetének cseréjét, megerősítését végzik el, végül új aszfaltburkolatot kap a közút és részben a járda.

A munkák során az érintett szakaszon ideiglenes elkerítések, lezárások várhatók, de a vasútállomás és a parkoló megközelítése folyamatosan biztosított lesz. A járda átépítése során a gyalogosforgalmat ideiglenes elkerítéssel, útburkolati festéssel, a járművek sebességének csökkentésével oldják meg a kivitelezés teljes elkészültéig. Kérik a közlekedők megértését. BP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában