Veol podcast

2023.09.26. 15:00

Önfenntartó ház épült Veszprém belvárosában

Veszprémben a Bakonyi Ház szomszédságában tekinthető meg az Ariston Hungária Kft.-nek az az energetikai szempontból különleges háza, amellyel a takarékosságra, a környezettudatosságra hívják fel a figyelmet. A műsor vendége Szilágyi Beáta, az Ariston Thermo Hungária Kft. marketingvezetője és Boros Márton pre-sales menedzser, akivel Komaniczki Zoltán beszélgetett.

Komaniczki Zoltán
A műsor vendége Szilágyi Beáta, az Ariston Thermo Hungária Kft. marketingvezetője és Boros Márton pre-sales menedzser
Fotó: Komaniczki Zoltán

A létesítmény bemutatásakor a vállalat részéről Boros Márton pre-sales menedzser ismertette a ház működését, kiemelve minimális energiafelhasználását. Szilágyi Beáta a beszélgetés során elmondta: az Ariston Kft.-nek régi célja a fenntartható energiafelhasználás népszerűsítése a nagyközönség körében, ebben jó partnerre találtak Veszprémben, majd felépült a hőszivattyús tecnológiával felszerelt Nimbusz Garden nevű referenciaház, amely azóta is minden probléma nélkül működik. Szólt róla, azt akarják megmutatni, hogy mennyire tökéletes megoldás a rendszer akár hűtésre, akár fűtésre. Boros Márton szerint egyre fontosabbak az ilyen és ehhez hasonló megoldások, hiszen ezek követik az energetikai szabványok módosulásával járó változásokat. A házban a hőtermelő egység állítja elő a hőt, illetve a hűtést. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában