Iskola

2023.09.02. 18:00

Százhatvankilenc új Szent-györgyis diák kezdi meg a tanévet

Hat új tanárt és 169 kilencedikes diákot köszöntött az augusztus 31-én tartott tanévnyitó ünnepségen Szaniszló Edit, a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium igazgatója.

Tisler Anna

A technikumi képzésre felvettek egészségügyi, szociális, rendészeti, közszolgálati, informatikai, távközlési szakirányt választhattak, a 3 éves szakképzésben pék, cukrász, szakács, gyermek és ifjúsági felügyelő, szerszámkészítő, CNC gépi forgácsoló szakmát sajátíthatnak el. Technikus minősítést 49 ötödéves diák szerez a tanév végén. A honvéd kadét programba 160 diák kapcsolódott be. A felnőttképzésben csaknem kétszázan szereznek új szakmát. A középiskolában 53 tagú tanári kar segíti a diákokat az ismeretek elsajátításában. Az igazgató az infrastruktúráról szólva elmondta, hogy a vakáció idején is fejlesztettek, amelyet a vendéglátósok és az egészségügyisek élveznek leginkább, valamint komoly informatikai fejlesztés valósul meg hamarosan. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában