Utolsó simítások

2023.09.05. 14:00

Tacsikirályt és -királynőt is választanak a veszprémi randevún

A VII. Tacsi Tali következik szeptember 9-én, szombaton a Kolostorok és kertekben. Az utolsó simítások előtt az esemény fő szervezője, Csaba Eszter beszélt lapunknak a kutyabarátok által már nagyon várt napról.

Juhász-Léhi István

Csaba Eszter fő szervező idén is sokszínű programot állított össze a Tacsi Talira

Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

– A rendezvényt 2014 óta szervezem, ami akkor még amolyan nulladik típusú találkozás volt, hiszen alig voltunk félszázan, házi készítésű kutyakekszeket adtam ajándékba a kis gazdiknak – emlékezett a kezdetekre Eszter. – Egy évvel később már volt például plakát, aztán szépen lassan kiforrta magát a rendezvény, igaz, a pandémia nálunk is erősen bezavart, hiszen akkor két év kimaradt a találkákból.

Kiderült, idén sok árussal, újdonságokkal, meglepetésekkel készülnek. Felvetettük: nagyon sokféle kutyus van, amelynek vannak összejövetelei. A tacsik hol vannak ebben a körben?

– Nagyon népszerűek, nagyon szeretik őket az emberek– válaszolta Eszter. – Egyébként most már az országban több helyen is van Tacsi Tali, illetve tacskótalálkozó. A fővárosban kettő van, legutóbb pedig Győrben volt.

A veszprémi fő szervezőnek nem mellékesen 2012 óta van tacskója, de gyerekkorában is volt, így régi ez a szerelem.

– A sok-sok újdonság közül nehéz kiemelni néhányat, de az élménykovácsolás biztosan népszerű lesz idén –  mondta Eszter a programok kapcsán. – Két kovácsmester fog jönni, náluk lehet kipróbálni ezt az ősi mesterséget. De lesz lesznek kézműves-foglalkozások, és egy szelfikamera is. 

Kutyás és sportbemutatók is színesítik a randevút: hot iron, taekwondo és spinning csakúgy lesz, mint kulturális programok. Fellépnek a Veszprémi Petőfi Színház művészei és Süle Zsolt. Természetesen megrendezik az elmaradhatatlan tacskószépségversenyt, és ügyességi versennyel is készülnek. 

– A szépségverseny szubjektív, hiszen mindenkinek más a szép, de ami biztos, az a héttagú zsűri – árulta el Eszter. – Érkezik a neves színésznő, Gregor Bernadett, aki Süle Zsolttal, Varga Ágnessel, Lelkes Anitával, Sótonyi Mónika önkormányzati képviselővel, Szabó Péterrel és Musatics Katával dönt majd a díjakról.

Mindezek mellett választanak idén tacsikirályt és -királynőt, míg különdíjban a legtávolabbról érkezőt kutyust fogják díjazni. Hogy mikor érdemes érkezni? Reggel 9-től este hatig várnak mindenkit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában