Lezárásokkal jár

2023.09.21. 07:00

Több szakaszon újul meg a kerékpárút

Megkezdődtek a felújítási munkák Szigliget badacsonytördemici bejáratánál, s emiatt várhatóan háromhetes időtartamra zárják le a badacsonytördemici bejáratánál kezdődő útszakaszt, illetve a Balatoni Bringakör itteni részének egy kapcsolódó szakaszát. Erről Balassa Dániel tájékoztatta lapunkat.

Szijártó János

Ne megszokásból kerékpározzunk

Fotó: Szijártó János

A polgármester elmondta, hogy a munkálatok a Balatonudvari és Vonyarcvashegy közötti, mintegy tíz kilométernyi szakaszon tervezett projekt részét képezik, amelyről az Építési és Közlekedési Minisztérium a közelmúltban adott ki közleményt. Ebből kiderül, hogy az említett szakaszon főként a meglévő utcák részleges vagy teljes felületű rekonstrukciója, helyenként a meglévő kerékpárút szélesítése, aszfaltozása történik meg, valamint burkolati jelek felfestését, KRESZ- és útbaigazító táblák kihelyezését foglalja magába a beruházás. Az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedési államtitkára, Nagy Bálint ezzel kapcsolatos minapi tájékoztatójából az is kiderül, hogy Zala és Veszprém vármegyében a most induló rekonstrukció közel nettó 550 millió forintba kerül, és a tervek szerint az év végéig be is fejeződik. Nem árt tudni, hogy Magyarországon az elmúlt években 340 kilométernyi új kerékpárút épült, és mintegy 220 kilométert újítottak fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában