Magyar falu program

2023.10.17. 07:00

15 év után nyílt új kisbolt Gannán

A Magyar falu programnak köszönhetően közel 21 millió forintból új vegyesbolt nyitotta meg kapuit Gannán. Az ünnepélyes megnyitón Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Nagy Ottó polgármester is jelen volt.

Haraszti Gábor

Nagy Ottó polgármester, Sági József kivitelező, Kovács Zoltán, Pályi Gábor és Nagy Ákos tulajdonos vágta át a nemzeti színű szalagot

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

- Gannára az ember mindig szívesen jön, mert itt mindig történik valami – mondta az ünnepélyes átadón Kovács Zoltán. Nem volt ez másképp a képviselő mostani látogatása alkalmával sem, hiszen a mögöttünk hagyott időszakban elvégzett felújítások (út, ravatalozó, hivatali kerítés) után ezúttal egy mindig igényt kielégítő, gazdagon felszerelt kisbolt várja vendégeit. Kovács Zoltán köszöntőjében kiemelte, az orosz-ukrán háború kitörése utáni gazdasági válságban az Orbán-kormány 724 üzletnek munkahelymegőrző támogatást folyósított.

- A multicégek betelepülésével megváltoztak vásárlási szokásaink. A Magyar falu program egyik célja az volt, hogy elősegítse a helyi szolgáltatásokhoz való jobb hozzáférést, ez ebben az esetben is megvalósul – mondta a képviselő. - Országos szinten 1350 kisbolt felújítása történt meg, ami annak tudatában, hogy a programban 2800 település vesz részt, szép számnak mondható. Körzetünkben idén a kormány hat boltot 224 millió forint támogatásban részesített, Veszprém vármegyében 53 üzletet újítottak meg, többek között Iszkázon, Farkasgyepűn, Nagydémen, Kolontáron.

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Nagy Ottó polgármester elmondta, a bolt helyén korábban Vesztergom János és Schwarz Anna háza állt, a sváb kitelepítés után téeszirodaként, szolgálati lakásként is funkcionált. A település vezetője kiemelte, 15 év után nyílt új bolt a faluban. Az ünnepség végén Pályi Gábor plébános megáldotta a felújított és újra megnyitott épületet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában