Közösség

2023.10.22. 10:00

A bányásztelepiek megmutatták, mi kell egy jó Dióünnephez

Kilencedik alkalommal szervezte meg Dorner László ajkai alpolgármester, az Óváros és a Bányásztelep önkormányzati képviselője barátaival a Dióünnepet a bányásztelepi Liliom parkban október 19-én.

Tisler Anna

Az Ajka-Padragkút Táncegyüttes szenior csoportjának tagjai is szerepeltek

Fotó: Gyarmati László

Kilencedik alkalommal szervezte meg Dorner László alpolgármester, az Óváros és a Bányásztelep önkormányzati képviselője barátaival a Dióünnepet a bányásztelepi Liliom parkban október 19-én. 

− Köszönöm, hogy ennyien elfogadták a meghívásunkat,  a műsort úgy állítottuk össze, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő szórakozást - szólt köszöntőjében Dorner László. − Köszönöm a Zöldikék óvodásoknak, a műsort, a szülőknek akik elhozták a gyerekeket, az óvodapedagógusoknak, akik felkészítették őket, az Ajka- Padragkút  Táncegyüttes szenior csoportjának és vezetőjüknek, Fodor Eszter néptáncpedagógusnak a fellépést. 
Schwartz Béla polgármester köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy 4 év után végre ismét szabadon ünnepelhetünk. Ő a zserbótisztelők táborába tartozik, és kérte az alpolgármestert, hogy legközelebb ismét szervezzen zserbó versenyt is. 

A táncosok a vidám műsorukat követően a közönséget is megtáncoltatták. Az érdeklődőket és a szereplőket az idén is diós süteményekkel vendégelték meg. A rendezvény történetében először a padragkúti Jó Szerencsét nyugdíjas klub tagjai is kínálták az általuk sütött süteményeket, valamint az Üveges nyugdíjas klub tagjai, és néhány sütni szerető háziasszony is. 

A rendezvény intézmények, civil szervezetek, magánszemélyek összefogásával zajlott. Az Ajkai Képzőművészeti Egyesület tagjai gyúrmázásra, rajzolásra, festésre várták az alkotni vágyókat, volt íjászat, az Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület támogatásával légpuska lövészet, ugrálóvár, a pónilovaglás és a lovaskocsikázás Orsós Tibor és Orsós Tamás biztosította. Horváth Csaba lufibohóctól mindenki kapott ajándékba egy lufit, Horváthné Lipthay Anita arcfestőnél is álltak sorban a gyerekek. 

A Bányásztelep következő programja a karácsonyváró lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában