Régi álom vált valóra

2023.10.20. 13:00

Dabronc büszkesége a majd' 243 millió forintból épült új bölcsőde

Régi álom vált valóra a napokban elkészült, új bölcsődeépülettel. A Magyarország Kormánya támogatásával és európai uniós forrásból megvalósult projektre mintegy 242 millió 690 ezer forintot költött az önkormányzat.

Benkő Péter

Forrás: Dabronc Község Önkormányzata

A kívül-belül gyönyörűen kivitelezett, funkcióiban jól átgondolt épület magas színvonalú szolgáltatást kínál a gyermekeik elhelyezésére megoldást kereső helyi és környékbeli családoknak, és remélhetőleg ösztönzőleg hat a gyermekvállalási kedvre. 

Az elsődleges tervezési cél a környezeti illeszkedés elérése volt, a külső megjelenés, az épület tömegkoncepciója tükrözi a nevelési funkciót. Funkcióorientált térkihasználásával, a benapozottság maximalizálásával, vidám színeivel, játékosságával, energiahatékony üzemeltetésével, biztonságos játszókertjével, modern berendezéseivel garantálja, hogy minden feltétel tökéletesen adott a gyermekek harmonikus fejlődéséhez.

A minőségi bölcsődei ellátáshoz való hozzáférés és a megfelelőn túlmutató minőségű szolgáltatások biztosítása immár valóság Dabroncon, ahol a település vezetése régóta kereste a forrást célja megvalósításához. Az elnyert, vissza nem térítendő támogatásból megvalósult beruházás közvetlenül négy új munkahelyet teremt a településen.

Az új épület egyszintes, hagyományos építési technológiával, magastetővel készült, a csoportszobák a hatalmas nyílászáróknak köszönhetően világosak, közvetlen teraszkapcsolattal rendelkeznek, a játszóudvar mérete is bőséges. Az építészeti megoldásoknál, szerkezeti kialakításoknál a beruházó megfontolt költséghatékonyságra törekedett. Dabronc a bölcsődei beruházás megtervezésével és megvalósításával a környezeti nevelés fontosságát és tudatos előmozdítását mint jó gyakorlatot szeretné képviseli a szülők felé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában