Veol podcast

2023.10.29. 20:00

Az absztrakció elkötelezettje a Művészetek Háza Veszprém volt igazgatója

Képzőművész, kulturális szakember, sokan a veszprémi Művészetek Háza hajdani igazgatójaként ismerik Veszprémben; 2021-ben Veszprém Városért – Pro Urbe érdeméremmel díjazta kiemelkedő tevékenységét a város önkormányzata – a műsor vendége Hegyeshalmi László.

Komaniczki Zoltán
Hegyeshalmi László
Fotó: Komaniczki Zoltán

A beszélgetésből kiderül, hogy Hegyeshalmi László matematika-rajz szakon végzett a főiskolán, több évig tanított is; de 1976-ban már a veszprémi Művelődési Központban honosított meg egy Képzőművészeti Műhelyt. 1981-ben meghívták a Megyei Művelődési Központba képzőművészeti referensnek, vezette a Veszprémi Vizuális Műhelyt. 2003 augusztusától lett a Művészetek Háza munkatársa – először igazgatóhelyettesként, és 2006-tól igazgatóként. Világszerte rengeteg nagy alkotóval volt kapcsolata, a legnagyobb kortárs művészek munkáiból nyíltak sorra kiállítások Veszprémben. Jól ismerik képzőművészként is – az absztrakt vonalat képviseli. Az absztrakcióban azt érzi fontosnak, hogy, az egy teremtő gesztus -  létrehoz a művész valamit, aminek nem volt előzménye. 

A mikrofonnál Komaniczki Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában