Az év veszprémi mentőse

2023.10.18. 15:10

Betegcentrikussága példa kollégái számára

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a betegellátás területén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Somlai Artúr részére adományozta idén az Év Veszprémi Mentőse díjat.

Benkő Péter

Somlai Artúr és Porga Gyula polgármester a díjátadón

Fotó: Városháza/Pesthy Márton

Somlai Artúr 1995 júliusától dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál, mentőápolóként mentőgépkocsin, eset- vagy rohamkocsin egyaránt teljesít szolgálatot. Aktív tagja a Magyar Légimentők csapatának. 2016 óta a veszprémi irányítócsoport vezetője. A kiválóan képzett szakember rendszeresen részt vesz az új dolgozók oktatásában, igyekszik tapasztalatait, a betegekhez való empatikus hozzáállását átplántálni, jelentős mértékben alakítja jó irányba az új dolgozók szemléletét.

Tevékeny részese a munkaidőn kívüli közösségi életnek is. Határozott, fegyelmezett munkavégzésével kivívta bajtársai elismerését. Nemcsak munkatársaival képes baráti kapcsolatot kialakítani, hanem a betegekkel is közvetlen, megnyugtató kontaktust teremt pillanatok alatt. Betegcentrikussága, velük való empatikus bánásmódja példaként állítható minden mentődolgozó elé.

A Covid-járvány alatt példaértékű munkát végzett, kivéve részét a védekezés minden eleméből. Munkája iránymutatás a kezdő, fiatal mentődolgozók számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában