Ünnep Magyarpolányban

2023.10.19. 19:00

Birtokba vették a csobogót

Ünnepélyesen vették birtokba a Magyarpolány főterén álló csobogót a lakosok október 18-án.

Tisler Anna

Az átadáson a helyi óvodások és iskolások működtek közre

Fotó: Tisler Anna

Grőber József polgármester köszöntőjében megfogalmazta, hogy a víz misztériuma végigkíséri az emberiség és az egész bolygó életét, hiszen minden élőlény lételeme a víz. Ez a gondolat vezérelte őket akkor is, amikor hat évvel ezelőtt hozzáláttak a főtér új látványelemeinek kidolgozásához. Kozma László képviselő, majd alpolgármester volt ennek az egyik szorgalmazója. 

A munkálatok felgyorsulásához egy tragédia vezetett, az alpolgármester halála. Akkor a képviselő-testület tagjai fogadalmat tettek, hogy a halála első évfordulójára elkészíttetik a csobogót. A polgármester köszönetet mondott  Budai Attilának, aki rendelkezésre bocsátotta a követ, Dienes Attila és Csabai Tibor Magyarpolányban élő alkotóknak, akik faragták azt, valamint a segítőknek, Takács Ferencnek, Keller Tamásnak, ifj. Horváth Józsefnek, Kozma Balázsnak és Kulcsár Dávidnak, aki az alapozástól kezdve az egész építkezést végezte, a közfoglalkoztatottaknak, akik a pusztamiskei kőbányából egyenként válogatták ki a csobogó környékére a köveket. 

A polgármester hozzátette, a  műszaki átadáson, amikor az első vízsugár kibuggyant a kő tetején, a Szent László-templom főoltárképe elevenedett meg előtte, amelyen Szent László vizet fakaszt a sziklából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában