Húsz feladat várt rájuk

2023.10.04. 10:00

Bronzérmes pápai elsősegélynyújtók

Harmadik helyezést ért el a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma ifjúsági csapata a Szolnokon megrendezett Országos Elsősegélynyújtó Versenyen. A pápaiakra az országos döntőben húsz feladat várt.

Haraszti Gábor

Létszámhiányban nagyot küzdöttek a refisek

Forrás: iskola

A Magyar Vöröskereszt tevékenységei között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körben történő megtanítása és a humanitárius szemléletmód terjesztése. Céljaik megvalósítása érdekében ebben az évben ötvenegyedik alkalommal hirdették meg felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyüket. A refisek a vármegyei döntő megnyerésének köszönhetően szereztek jogot az országos seregszemlén való részvételre. Az ötfős csapat komoly felkészülés után derekasan küzdött a húsz állomásból álló versenypályán. A megmérettetésre az ország minden pontjáról összesen 55 csapat érkezett. A hét órás verseny ideje alatt a pápai csapat létszáma rosszullét miatt négy főre zsugorodott, ami nagyban nehezítette az öt főre tervezett állomások feladatainak megoldását. De a refis vöröskeresztesek nem adták fel, végig helytálltak, így 75 százalékos teljesítménnyel megérdemelten végeztek a bronz minőségi szinten. A csapat kapitánya Alacs Benedek, tagjai Márkus Luca, Szakos Hanna, Sólyom Ármin, Hevesi Flóra, felkészítő Kerpel Péter József vöröskeresztes tanárelnök volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában