Kőmotívumokat segítenek

2023.10.12. 17:00

Eltévedni most már kizárt

A Királyszentistvánért Tenni akarók Baráti Köre, azon belül is N. Tánczos Katalin kezdeményezésére egy olyan, a környékbeli településeket szinte térképszerűen jelző kőmotívumokat helyeztek el Királyszentistván, Litér, Sóly és Vilonya lakóit bevonva a Szentistván és Sóly közötti domboldalon, melyen Litér felől megközelítve a dombot, jól kivehetők a nevek és az irányok.

Benkő Péter

Kaptur József mutatja be a Sólyt jelző betűket és nyilat

Fotó: Benkő Péter

A kődekoráció látványos, egyben a települések összefogását, összetartozását is szimbolizálja. Legutóbb Sóly nevét is kirakták egy jókora nyíllal együtt, mely mutatja, balra kanyarodva érkezük a faluba. Kaptur József polgármester lapunknak elmesélte, a sólyi útjelző és névtábla azért egyedi, mert nem dolomitkövekből, hanem a falu szőlőhegyén összegyűjtött sólyi terméskövekből alkották meg. - Nemrég öt fős csapatunk elvégezte a munka dandárját, azonban előttünk áll még a finomítás. Hamarosan egy újabb utánfutónyi apróbb kő érkezik, melyekkel kiszélesítjük a betűket.

A polgármester humorosan megjegyezte, szerencséjük van abból a szempontból, hogy a Sóly név nem hosszú, cserébe igyekeznek egyedivé, jól olvashatóvá tenni az alkotást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában