700-szoros különbség

2023.10.25. 11:30

Füreden van a vidéki Magyarország legdrágább utcája, de Fűzfő is dobogós

Magyarországon jelenleg a legalacsonyabb és legmagasabb átlagos négyzetméterárral rendelkező utcák között hatalmas, hétszázszoros (!) a különbség. Élen a budapesti V. kerület, a sor végén pedig a Somogy vármegyei Nágocs áll – közölte az ingatlan.com az MTI-vel. Kiderül az is, a legdrágábbak között két, Veszprém vármegyei hely is szerepel.

Benkő Péter

Balatonfüred mindig kiemeltnek számított, ingatlanárakban ma is vezet

Fotó: Benkő Péter/Napló

Az ingatlanhirdetési portál a saját adatai alapján megállapította, hogy idén az eladásra kínált lakások négyzetméterára a főváros V. kerületében lévő Széchenyi rakparton volt a legmagasabb, csaknem 3,5 millió forintos fajlagos árral. Ezt a Balaton déli partján található szántódi Parti villasor és a balatonfűzfői Sirály utca követi majdnem 3,2 millió, illetve 3,1 millió forintos összeggel. Az ellenpólus, az ország legolcsóbb helye a Somogy megyei Nágocs település Táncsics Mihály utcája lett, ahol négyzetméterenként mindössze ötezer forintért hirdettek eladásra lakóingatlanokat.

Forrás: ingatlan.com

Idézik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előzetes adatait, amelyek szerint tavaly a főváros XII. kerületében található Költő utca volt a legdrágább országosan és Budapesten belül, itt csaknem két és fél millió forintos átlagos négyzetméteráron keltek el a lakások. Az V. kerületi Vécsey utca szerezte meg a második, az I. kerületi Orom utca a harmadik helyet. A fővárosban a VIII. kerületi Hős utca volt a legolcsóbb tavaly 223 ezer forintos négyzetméterárral.

Forrás: ingatlan.com

Mi a helyzet ma a Budapesten kívüli piacon? A közleményből kiderül, első helyen a balatonfüredi Honvéd utca állt 2,34 millió forintos négyzetméterárral. A siófoki Deák Ferenc sétány és Vitorlás utca kapott helyet még a dobogón 1,73, illetve 1,62 millió forinttal. A lista másik végén Mezőhegyes állt, a Komlósfecskéspuszta majorban huszonegy ezer forint volt az átlagos négyzetméterár – olvasható a portál közleményében. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában