Helyi közélet

2023.10.15. 19:33

"Kerttestvérek" találkozóján járt az iskola

Szijártó János

Az elmúlt egy esztendőben, az Unilever Magyarország és az Iskolakertekért Alapítvány közös, Delikát Kerttestvér pályázatának köszönhetően, jelentős szakmai fejlesztés részese lehetett a csabrendeki Iskolakert. A program a budapesti Hermann Ottó Intézet rózsakertjének konferencia épületében zárták a napokban.
A mintegy kétszáz fős rendezvényen a Csabrendeki Általános Iskolával együtt öt mentor kert (Csabrendeken kívül Debrecen, Egyházasrádóc, Jászberény és Vecsés) mutatta be éves terméseit és a tanulókkal közösen előállított kerti termékeket. Ebből az az alkalomból bemutatkozott öt újonnan kialakított „Kistestvér” kert is (Apátistvánfalva, Budapest, Budaörs, Debrecen, Lepsény). A jó hangulatú, egész napos programon a Csabrendeki Általános Iskolát tizenhat 5-8. osztályos diák képviselte. Az öt mentor, „Nagytestvér” kert bemutatkozását, a kiállított termékek sokszínűségét, a fejlesztések magas színvonalát úgy ítélte meg az Iskolakertekért Alapítvány kuratóriuma, hogy mindegyik közösség munkáját elismerő oklevéllel és pénzjutalommal díjazta - tudtuk meg az iskola tájékoztatójából. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában